Parc Broekhuizen in Leersum

Omdat ik binnenkort ga trouwen, ben ik lately druk geweest met het vinden van een knap hotel voor de huwelijksnacht. We vertrekken pas in november op huwelijksreis en aangezien dat een maand na de bruiloft is, willen we direct na ons trouwen ook ergens vertoeven om het magische gevoel langer vast te houden. Mijn oog viel al snel op ’s lands knapste Parc Broekhuizen in Leersum. Een eindje van Amsterdam maar dat hindert niet want in Amsterdam zitten de meeste hotels bomvol met hordes toeristen die hier tegenwoordig neerstrijken.
parc broekhuizen
Parc Broekhuizen is magnifiek landgoed dat dateert uit 1408 waar het afgelopen jaar flink is huisgehouden. In mum van tijd werd deze plek omgetoverd tot knap boetiekhotel met restaurant en brasserie. Het is de mooiste en meest romantische locatie om een nachtje te vertoeven na een huwelijk. De authentieke en historische elementen zijn nog duidelijk zichtbaar maar het geheel is in een modern design jasje gestoken door Judith van Mourik. Well done…
parc broekhuizen
De suites zijn gigantisch met bed en bad middenin de kamer. Je waant je in een wereld met marmer en fijngeweven Egyptisch katoen. Hier wil je nooit meer weg. Het is de perfect little escape voor als je de drukte van de stad zat bent. Een plek om samen te cocoonen in de natuur. Of in je hotelkamer… want stiekem is het best fijn om de deur niet uit te hoeven.
diner
Het hotel hoef je in ieder geval niet uit want het fine dining restaurant Voltaire bevindt zich gewoon in huis. Het is een plek waar je heerlijk lang kunt tafelen mét uitzicht op de gigantische tuin. Wij zijn héél benieuwd hoe deze plek ons zal betoveren #nooitmeernaarhuis.