No-nonsense smeren tegen onzuiverheden met LUÉ by Jean Seo

Het is je visitekaartje en – vertel ondergetekende wat – het kan ontzettend veel impact hebben op hoe je dagelijks in de wedstrijd staat: een onzuivere huid. Pukkel hier, rode vlek daar. Het is heus waar, zelf zie je het áltijd heftiger, grootser, problematischer dan het vaak in werkelijkheid is. Desondanks geldt vanzelfsprekend dat als het voor jou een ding is het een ding is en er actie in de tent moet komen. Actie, reactie en wel met LUÉ by Jean Seo. 

LUÉ by Jean Seo: huidverbeterende skincare

Scrol wat rond op the gram en je wordt genept waar je bij staat: de ene na de andere ‘perfecte’ foto plopt op in je feed. Van een filter op z’n tijd (en veel vaker dan dat) zijn we anno nu niet vies. Wallen tot aan je bovenlip na een nacht doorhalen of plafonddienst, of puistjes wegpoetsen, het gebeurt aan de lopende band. Precies dát verpest ons beeld van wat blijkbaar het schoonheidsideaal is, terwijl toch echt heel veel Nederlanders kampen met een onzuivere huid. En tja, daar is in het dagelijkse leven nu eenmaal geen filter voor. Alhoewel, met het duurzame huidverzorgingslabel LUÉ by Jean Seo kan je na verloop van tijd weleens verdomd dichtbij komen. Huid blij, jij blij!

LUÉ by Jean Seo - founder Jean Seo

Dat zit zo. LUÉ is in 2016 born and raised in Californië naar een idee van de Koreaans-Amerikaanse Jean Seo. Zij was in 2007 degene die in Beverly Hills de aller (aller aller) eerste luxe, eco-oké beautyboetiek opende. Ze moest roeien met de riemen die ze had, want op dat moment was het nog niet je-van-het omtrent duurzame skincare, en wat er was, was errug prijzig. Na tijden met het idee rondgelopen te hebben en met de nodige kennis en kunde op zak, is ze in 2016 haar vriendelijk geprijsde, diervriendelijke en bovenal kwalitatieve huidverzorgingslijn LUÉ by Jean Seo begonnen. Heugelijk nieuws, want sinds kort is haar collectie ook in ons land verkrijgbaar.

Jean Seo runt haar business volledig met me, myself and I. Ze houdt de wetenschappelijke ontwikkelingen in skincare nauwlettend in de gaten, verzorgt de klantenservice en vult de flacons. Jean Seo: “Als een klein bedrijf hoef ik me niet bezig te houden met winst maken voor aandeelhouders. Ik kan me hierdoor focussen op een paar producten die echt heilzaam zijn en de huid in shape houden.”

LUÉ by Jean Seo spot control

LUÉ is smoor op simpele en snelle skincare routine

Reinigen, exfoliëren, hydraten, onzuiverheden wegbonjouren and repeat. LUÉ by Jean Seo omarmt het kiss-principe ‘keep it stupid simple’. Met haar Skin Solution Set exfolieer je met een poeder van havervlokken en mager melkpoeder, verzorg je je toet met een hydraterend serum op basis van hyaluronzuur en druk je onzuiverheden als acné de kop in met de spot control bestaande uit een plantaardige blend van 12 ontstekingsremmende kruiden. Drie stappen, meer is het niet: (1) erase, (2) balance, (3) clear. Toch behoefte aan meer stappen, extra verzorging? Dan heeft ze ook nog een cleanser, scar reducer en protecting moisturizer. Elk product is even fijn in de omgang en wordt snel door de huid geabsorbeerd.

Simpel stappenplan van drie tot zes voor een vriendelijke prijs. Zo zien we ze in tijden van recessie het liefst, en weet dat die kleine prijs niets afdoet aan de effectiviteit. Met dank aan biologische ingrediënten die op duurzame manier worden geteeld, kan moeder aarde ongedwongen haar gang met je huid gaan. En je kent haar, ze maakt geen onderscheid in gender of leeftijd, vandaar ook geschikt voor iedere volwassene, alle tieners.

En weet je wat het verhaal van LUÉ by Jean Seo nou nog knapper, groener, bewuster maakt? Sinds 2021 worden de tubes van biologisch afbreekbaar tarwestro gemaakt, de flesjes van gerecycled plastic en nog dit jaar worden alle verpakkingen biologisch afbreekbaar. Duurzaam van binnen en buiten, tien punten!

LUÉ by Jean Seo Skin Solution Set

LUÉ by Jean Seo is verkrijgbaar bij Douglas in Nederland & België. Online zijn de producten o.a. verkrijgbaar via Bioplaneet.nl en Douglas.nl. 
Photo credits: LUÉ by Jean Seo