NENI Amsterdam in Oud Zuid voor een lekker bord met smaken uit het Midden Oosten

Het is zover: NENI is geopend in Amsterdam. In Berlijn en Hamburg weten veel lekkerbekken de weg naar het stijlvolle restaurant al te vinden en nu is Amsterdam aan de beurt. De plek is perfect voor het grootste restaurant van Amsterdam. Ja je leest het goed: ze kunnen maar liefst 400 gasten kwijt en daarmee lopen ze voorop! Logisch dat de Citroën garage in Amsterdam Zuid dé plek werd voor dit heerlijke concept.

 

Schermafbeelding 2019-01-31 om 16.16.52

Wie bij NENI aanschuift waant zich voor even in het verre Oosten. Dit komt natuurlijk door de menukaart met mediterrane gerechten maar ook door de sfeer. De ruimte staat vol met vijgenbomen en er is volop sfeerverlichting. Terug naar het menu: op je bord mag je de lekkerste hummus, knapperige, luchtige flatbreads, verse vis, vlees, groenten en een toetje, HEAVEN. Een van de signature gerechten is het dessert gemaakt van onder andere mozzarella, deeg, siroop en pistachenoten.

neni

neni

Familie in de keuken
Haya Molcho is de founding mother van het restaurant en heeft het concept verder uitgewerkt met haar vier zonen: Nadiv, Elior, Nuriel en Ilan: NENI! Een samenvoegsel van de voorletters van de namen van haar vier zoons. Inmiddels is het in Wenen gestarte restaurant zo gegroeid dat er ook een paar kookboeken uit zijn gerold. Dit kan alleen maar als het eten écht heul erg lekker is. Kijk, de kunst van het koken, dat verstaan ze zo ontzettend goed. Net als sfeer en een familiegevoel creëren. Wanneer je aanschuift voel je je meteen thuis, waar je ook bent. Want later dit jaar worden ook vestigingen in Parijs, Keulen en Mallorca geopend.

NENI Amsterdam
Stadionplein 8, Amsterdam
Meer info: NENI-amsterdam.nl