NELA is hét restaurant in Valley waar tout Amsterdam het over heeft

NELA is de nieuwste culinaire parel die Valley op de Amsterdamse Zuidas rijk is. De internationaal gerenommeerde chefs Hari Shetty en Ori Geller (ken je misschien van Izakaya, The Duchess of Mr. Porter) zorgen hier voor gastronomie op het hoogste niveau. Puur en precies. Daarmee vertalen we meteen de naam NELA.

De menukaart is een afspiegeling van eerlijke, seizoensgebonden ingrediënten die tot leven komen via het vuur. De chefs Hari en Ori hebben specifiek gekozen voor live fire cooking omdat op deze manier de integriteit van de ingrediënten wordt gewaarborgd. Denk aan lavash (flinterdun deeg ‘krokantje’ met sesamzaad), zeebaars sashimi, gevulde turkse pepers en steak tartare met langoustine. Deze hemelse gerechten zijn modern en buitengewoon smaakvol.

Shared dining

De kaart staat vol met shared dining-gerechten die het hart van de menukaart vormen. De uitgebreide menukaart biedt voor iedereen wat wils en zorgt ervoor dat geen enkel bezoek hetzelfde hoeft te zijn. Natuurlijk wordt de kaart aangevuld met nieuwe, spectaculaire gerechten. Aan wijn ook geen gebrek, de wijnkaart is zéér uitgebreid en er is zelfs een cocktailbar.

NELA Amsterdam

NELA is puur design

Als de smaakpapillen worden geprikkeld, wil het oog ook wat. Als eerste zorgt het imposante architectonische ‘Valley’ gebouw al voor een internationale aanblik en het on-Nederlandse sfeertje gaat binnen gewoon verder. NELA is een oase van licht met veel natuurlijke tinten en materialen als wol, hout en steen. Er is een gigantische open keuken met vuur dat brandt vanuit de houtgrill en oven en het terras heeft een uniek uitzicht. De sfeer is modern en minimalistisch en toch ongelofelijk warm. En dat is knap. Alles is eigenlijk knap. Daarom is NELA zeker de moeite waard!

Reserveer een tafel via de website