Thumbs up voor de natuurlijke haarverzorging van O&M

Betrap je jezelf er ook op dat je voor producten die je (vrijwel) dagelijks gebruikt graag het liefst voor de variant zonder onnodige chemische meuk gaat? Ik sloeg laatst stijl achterover van wat voor rommel er in m’n shampoo en conditioner zaten. Lieve mensen, why? Niet zo vreemd dat m’n haar alsmaar droger werd, en de glans een uur nadat ik mezelf door de wasstraat had gehaald weer verdwenen was. Het was tijd om over te gaan op de natuurlijke haarverzorging van O&M. Zal je eens haarfijn uitleggen waarom. 

O&M: Original & Mineral 

O&M is in 2000 door Alan Buki en Jose Bryce Smith ontwikkeld. Alan had als kapper te kampen met huidproblemen als gevolg van de traditionele haarkleuringen waar hij dagelijks mee in contact kwam. Hij vond het zo jaren ’90 dat er nog ammonia in haarkleuringen werd gebruikt. Onnodige chemicaliën kregen dan ook geen plek in zijn CØR.color-haarkleuringslijn.

Natuurlijke haarproducten van O&M 

Met de alsmaar groeiende bewustwording van de aanwezigheid van chemische troep in producten bleek er enorm veel vraag naar haarverzorgingsproducten zonder rommel te zijn. In 2011 is hij dan ook een haarverzorgingslijn gaan creëren, waarmee je je haar blij maakt. Samen met gerenomeerde kappers is hij hoge kwaliteitsproducten gaan fabriceren waarbij de agressieve chemische stoffen – sulfaten, parabenen, triclosan etc. – plaats hadden moeten maken voor milde natuurlijke botanische extracten en actieve mineralen.

Tot op de dag van vandaag volgt O&M onderzoeken met betrekking tot chemicaliën op de voet. Nieuwe bevindingen worden – na eigen research in salons te hebben gedaan – altijd meegenomen in de verdere productontwikkeling. Zo dicht mogelijk bij natuurlijk schoon blijven, love it! 

Use your head met O&M 

Zo’n maand geleden heb ik de Fine Intellect Shampoo & Conditioner, setting lotion spray Atonic en droogshampoo van O&M in huis gehaald. Als je je pijlen op een merk richt, moet je er gelijk voor de volle 100% voor gaan, niet?

  • Om te beginnen ben ik voor deze shampoo & conditioner gegaan, omdat het m’n ietwat sluike lokken wat meer body en hydratatie beloofde. Gezien de ingrediëntenlijst bestaande uit o.a. Jojoba seeds oil, macademia nut oil en panthenol (soort zonnefactor tegen UV-straling) zag ik het wel zitten. As so far ben ik zeker over deze haarcocktail van Australische ingrediënten te spreken. Het voelt gezonder en voller aan. Hopelijk zet deze trend zich alleen maar verder door naarmate ik de haarverzorging van O&M langer gebruik.

Shampoo - natuurlijke haarverzorging van O&M

  • Aangezien de föhn regelmatig na het douchen uit m’n kast wordt gehaald om het drogingsproces net wat meer te versnellen (my gosh, kan anders zo uren duren voordat het droog is), ben ik ook voor de Atonic gegaan. Een spray die je op handdoekdroog haar aanbrengt om je manen te beschermen tegen de loeihitte. Ik moet opbiechten dat ik dit tot dusver nooit deed. Was ‘bang’ dat ik dan nog sneller met een vettig koppie rond zou paraderen. Wil je niet. Met deze thickening spray heb ik daar geen een keer last van gehad. Goed goedje!

Natuurlijke haarverzorging van O&M

  • Waar m’n haar wassen eigenlijk dagelijks in m’n ochtendritueel is ingebouwd, weet ik inmiddels dat dat voor de gezondheid van je haar averechts werkt. Hallelujah voor droogshampoos. Droogshampoo Dry Queen – deze naam, briljant – zonder chemisch geneuzel wel te verstaan. Het verwijdert oliën, ongewenste geurtjes en zorgt voor een flinke bups volume. Must-have! Wees wel gewaarschuwd dat je niet al te enthousiast gaat sprayen. Niet nodig. Het is krachtig spul waar je niet al te veel van nodig hebt. Heb ik je nieuwsgierig gemaakt naar de complete productrange van O&M? Klik dan hier.

Dry Queen - natuurlijke haarverzorging van O&M    Natuurlijke kleurlijn van O&M

Geen haar op m’n hoofd die nog aan de – met alle respect – drogisterijshampoos denkt. Hoewel ze een stukje liever voor je portemonnee zijn, merk ik oprecht een noemenswaardig verschil. M’n haar is minder snel vet, het voelt vochtrijker, gezonder en langer zacht aan. Lijkt wel alsof m’n haar opeens zelfs een groeispurt maakt als blijk van waardering 😉