Nature’s calling: laat een boeket bezorgen voor meer vitamine ‘F’ van Flower

Wist je dat bloemen geluksgevoelens stimuleren? Vraag maar eens lukraak aan iemand waar ze nu écht gelukkig van worden. Vaak zijn dat zaken zoals: de eerste koffie in de zon, vogels, de natuur én verse bloemen. Maak van je huis een kleine groene zone en je merkt meteen verschil! Gun jezelf geluk en laat een wild boeket bezorgen door bijvoorbeeld Bloomon.

Bloemen spreken onze twee belangrijkste zintuigen aan: het zicht en het reukvermogen. Ruiken is ons belangrijkste zintuig, zien is wat we het eerst ervaren. Het prikkelen van het primaire zintuig met onze primaire ervaring roept sterke gevoelens op en stimuleren een goed humeur. De beste plekken voor bloemen in huis zijn de keuken en badkamer.

Bloemen op tafel maakt mensen socialer
Bloemige taferelen op tafel creëren een fijne energie. Hiermee stimuleer je creatieve gesprekken en diepgang aan tafel. Iedereen glimlacht en is opener om gevoelens te delen. Een studie van de Rutgers Universiteit in het Amerikaanse New Jersey toonde aan dat bloemen mensen positiever, vrolijker en socialer maken. Een boeket bloemen bestellen voor een (diner) partijtje, verbetert de relatie met de mensen om je heen. Daarom worden bloemen ook wel eens ‘Vitamine F’ genoemd (van Flower) genoemd. Een vitamine voor je mind. Laat ze daarom niet verwelken, dit creëert namelijk het tegenovergestelde effect. Laat een vers boeket bezorgen voordat je oude bloemen verwelken, zo behoud je de positieve energie in huis.

Bloemen onder je kussen brengen je nieuwe liefde
Nu we weten dat bloemen socialer maken, zijn we ook benieuwd wat bloemen je brengen in de liefde. Het verlangen om lief te hebben is sterk aanwezig bij mensen. Door de eeuwen heen, zijn er magische rituelen bedacht om ware liefde te vinden. In Nederland gaan we ‘Naar Sint Anneke voor een manneke.’ Al sinds de 19e eeuw komen met het Annafeest honderden vrouwen naar de kapel in Molenschot om te bidden voor een partner of een kindje. Ik kan je vertellen: bij een vriendin heeft het gewerkt. Ze heeft een manneke via Sint Anneke! Een andere Midzomernacht traditie is er een waarbij je een bos bestaande uit 7 verschillende bloemen onder je kussen legt, waardoor je s’nachts droomt over de ware liefde. Er zijn veel verschillende bloemen met een liefdevolle betekenis. Of je echt de liefde van je leven aantrekt met bloemen? Wij weten het niet. Bloemen zijn in ieder geval wel aantrekkelijk waardoor je positieve gevoelens krijgt. Deze gevoelens straal je uit en daarmee zou je zomaar eens die droomman aan de haak kunnen slaan!
bloomon
De symbolische betekenis van een gemengde bos bloemen
Nu we weten dat bloemen gevoelens op kunnen roepen, willen we wel de juiste exemplaren in huis halen. Met een gemixte bos bloemen zeg je meer dan een ding. Soms wil je zoveel zeggen dat een gemixte bos bloemen het mooiste cadeau is dat je kunt geven – aan jezelf of aan een ander. Momenteel staat er bij mij een mooie bos van Bloomon in huis met:

Celosia 
De Celosia staat symbool voor stoutmoedigheid. Ideaal als je moed nodig hebt voor een bepaalde situatie!

Gerbera
Eigenlijk is de Gerbera een van de weinige bloemen zonder symbolische betekenis. Altijd leuk om ‘zomaar’ te geven!

Gladiolus
Gladiolen hebben een grootste betekenis, ze staan voor kracht, overwinning en trots. Deze betekenis stamt nog af uit de Romeinse tijd waar gladiators vochten in de arena. Een gladiator werd ófwel gedood (bij verlies) ofwel bedolven onder de gladiolen.

Paeonia
Is eigenlijk gewoon de pioenroos, deze staat voor liefde, geluk en gezondheid. Door de eeuwen heen is de pioen meer dan eens als toverbloem beschreven. Ze werden gebruikt bij rituelen of om ziektes te genezen. Een magische bloem dus.

Phlox
De Phlox, ook wel vlambloem genaamd, staat symbool voor vaardigheid in werk en bekwaamheid.