Mooie badmode koop je liever een maatje groter

Of je het er nu wel of niet mee eens bent: badmode koop je het beste een maatje groter. Net als lingerie. Geen enkele vrouw heeft hetzelfde figuur maar één ding is zeker: in een té kleine bikini of super strak badpak voelt niemand zich lekker. Dit geldt overigens ook voor lingerie. Wanneer je je in te strakke broekjes of beha’s wurmt, puilt je lichaam er aan alle kanten uit. Niet fraai maar ook zeker niet comfortabel. Daarom luidt ons advies: koop je bikini of badpak het liefst een maatje groter.

Met een maat groter moet je niet overdrijven. Niemand heeft zin om na een plons in het water zijn of haar broekje te verliezen. Perfecte badmode zit nét ietsjes te ruim. Piekfijn om het lijf maar zonder te knellen. Er zijn genoeg opties als je op zoek bent naar een bikini of badpak maar nu we steeds vaker online shoppen, wil je weten waar je op moet letten. Hier een lijstje met handige tips voor perfecte badmode.

Het oog wil ook wat
Natuurlijk is het belangrijk hoe de badkleding eruit ziet. Trek vooral iets aan wat je zelf mooi vindt! Is jouw stijl minimalistisch of juist eclectisch? En wat wil je laten opvallen of juist verdoezelen? Wanneer je trots bent op je buik, kies je uiteraard voor een bikini. Wil je dat je buik minder in de kijker staat, dan is een badpak een betere investering. De keuze voor badmode is persoonlijk. Als je weet wat je wilt, is het minder zoeken naar een speld in de hooiberg. Ken je bijvoorbeeld LASCANA al? De keuze is enorm!

Verschillende lichaamstypes
Er zijn ontelbaar veel lijstjes die jou vertellen welk badpak of welke bikini het meest geschikt is voor je figuur. Een peerfiguur, een appelfiguur een zandloper figuur of een recht figuur. Wat maakt het uit? Wanneer je iets mooi vindt, mag je het dragen. Er zijn geen regels voor een bandeau bikini of hoog uitgesneden badpak. Het enige wat telt is dat jij je er lekker in voelt! Jij bepaalt of je bepaalde delen van het lichaam wel of niet wilt tonen of juist verbloemen. Regeltjes waardoor je taille zogenaamd slanker lijkt, doen er niet toe. Draag lekker wat je mooi vindt!

 

Koop badmode een maatje groter
Zo. Dat is gezegd. Niemand hoeft zich aan regels te houden om het lichaam minder recht of juist minder rond te laten lijken. Wel is het fijn om jezelf lekker te voelen in je nieuwe bikini of badpak. Knelt het nergens? Kun je goed bewegen? Hebben je borsten voldoende steun en blijft alles een beetje op z’n plaats? Dit zijn belangrijke punten voordat je iets aanschaft. De maatvoering verschilt per merk en vaak zit je eigen maat als gegoten. Toch komt het ook regelmatig voor dat je eigen maat opeens te krap lijkt. No worries, dit ligt niet aan jou. Ieder merk heeft een eigen maatvoering en daar zitten soms forse verschillen in. Schroom je dus niet als je opeens een maat groter blijkt te hebben! Of je nu een maat groter of kleiner koopt dan je gewend bent, dat maakt niks uit. Neem maten met een korreltje zout, dat scheelt erg veel gedoe en stress. Zorg er vooral voor dat de randen niet knellen en dat de pasvorm comfortabel is. Daar draait het om! Als je je lekker voelt, straal je dat ook uit.

Pas op dat het niet doorschijnt
Schijnt de stof al door terwijl je aan het passen bent? Dan is de kans groot dat dit verergerd als de badkleding nat wordt. Kijk vooral goed bij je billen en borsten. Licht gekleurde stoffen schijnen eerder door dan een donkere stof maar een voering doet wonderen. Soms zitten er voorgevormde cups in een bikini of badpak, waardoor je doorschijnen ook weer voorkomt. De meeste mensen voelen zich toch bekeken wanneer de stof weinig aan de verbeelding overlaat.