Molton Brown lanceert exclusieve geurlijn zonder consessies

Molton Brown, sinds 1971 de geurexperts van Londen én inmiddels zelfs Hofleverancier van het Britse Koningshuis. Onlangs hebben ze een exclusieve geurcollectie gelanceerd. Zoals de Brown’ers zelf de nieuwe creaties omschrijven: ‘Een provocerende verzameling van 27 compromisloze Eau de Parfum en Eau de Toilette.’ Daar wil je het fijne van weten en…uhh ruiken! 

Molton Brown, het neusje van de zalm

Molton Brown. Een succesverhaal dat begon met de ‘Bubbling Orange Grove’, een van de eerste Britse luxe handzepen bekend door haar niet-uit-het-geheugen-te-wissen citrusgeur. Bijna een halve eeuw later mag ook een groot deel van de rest van de wereld meegenieten met het iconische portfolio: van douche- en bodyproducten tot uitgesproken geuren. Luxe. Elegant. Avant-garde. De producten worden gekenmerkt door een mengelmoes van exotische ingrediënten en een snufje Londense excentriciteit. Inspiratie en ingrediënten die van heinde en verre worden gehaald om jou als consument het beste van het beste te kunnen aanbieden.

Molton Brown geurencollectie

Tot zover de achtergrondinfo, terug naar de nieuwe geurcollectie. Speciaal voor de lancering waren senior parfumeur Carla Chabert en master parfumeur Jacques Chabert naar Nederland overvlogen. Inderdaad, vader en dochter met een neus voor goede geuren. Ze vertelden enthousiast over hoe zij voor het prestigieuze parfumhuis te werk mogen gaan. Als parfumeurs krijgen ze veel vrijheid om zo tot ware unieke geuren te komen. Alle geuren komen tot stand mét signatuur van de parfumeur, maar zonder marketing briefing, testpanels of demografische beperkingen. De creatieven krijgen bijvoorbeeld nooit te horen dat geur X alleen voor een bepaalde leeftijdscategorie is bedoeld. De uitgesproken, zorgvuldig uitgebalanceerde creaties worden gemaakt door en voor individuen, niet voor de grote massa. Dat is nog eens een fascinerende aanpak, niet?

Molton Brown geurencollectie

Geuren met persoonlijk element

Parfum kan je zien als een uitdrukking van je persoonlijkheid, maar hoe kies je je geur? Na een paar geuren geroken te hebben, lijkt je neus al snel meer en meer moeite te krijgen om je favoriet eruit te vissen. Daar hebben ze bij Molton Brown iets op gevonden. Revolutionair als ze zijn, zijn ze met de personal fragrance consultation gekomen. Een nieuwe online tool waarmee je binnen een paar minuten weet welke geur jouw ideale match is. Voor een minuut kijk je naar verschillende afbeeldingen en geef je aan of de linker, midden of rechter foto je het meest aanspreekt. Al je antwoorden worden met elkaar geblend, waarna er een type persoonlijkheid plus geur komen uitrollen. De digitale matchmaker kwam bij mij uit op een sociale, avontuurlijke wervelwind met Coastal Cypress & Sea Fennel als passende Eau de Parfum. Heerlijk! En die parfumfles is niet.te.doen. Ontworpen door de geroemde designer Vincent Villegereen en handgemaakt door ambachtslieden in Engeland. Een pronkstuk!

Bekijk de complete exclusieve geurcollectie hier.