Moeten vrouwen hun gezicht scheren? Wat denk jij?

Een nieuwe beauty-trend wint langzaamaan terrein. We hebben het over scheren. Nu zul je denken – logisch – ik scheer mezelf al járen! Oja? Heb jij dan ook wel eens je gezicht geschoren, zelfs als je daar geen haren hebt? Want dames, dat is precies waar we het nu over hebben.

In Japan kijkt niemand er raar van op als jij het hebt over je scheerbeurt tijdens het ochtendritueel. De dames zijn daar verzot op het verwijderen van gezichtshaar. Niet per se omdat ze gezichtshaar vervelend vinden maar het scheren zorgt voor een zachte huid met een betere teint. ‘Kao sori’ (gescheerd gezicht) – want zo noemt men dat – zorgt er ook voor dat de huid beauty producten beter opneemt.

Deze 60-jarige oma onthult haar beauty-geheimen middels een vlog.

En dat is niets nieuws. Cleopatra, Marilyn Monroe en Elizabeth Taylor schoren hun gezicht nota bene ook graag. Laat dat nou net beauty-iconen zijn die ons in veel beauty-rituelen zijn voorgegaan. Een goede scheerbeurt van je gezicht is hét redmiddel tegen huidveroudering en het werkt als de ultieme detox. Door je huid te scheren verwijder je dode huidcellen waardoor een nieuwe huidlaag tevoorschijn komt.

3x een mieterse outfit met 1 rok.

Grijp jij nu meteen naar je scheermes? Of sla je deze trend liever over? Het kan namelijk zomaar zijn dat jij opeens een stoppelbaard krijgt, of scheerbultjes. Daar ben je mooi klaar mee. Dus als je je aan het scheren waagt, zorg dan eerst voor professioneel advies. Dit kun je inwinnen bij een huidspecialist of dermatoloog.