Meer sfeer in huis doormiddel van sierlijsten

Ons jaren dertig huis ziet er beeldig uit maar was van binnen teveel gemoderniseerd. Zonde dachten wij. Gelukkig is dit een karweitje dat je zelf eenvoudig klaart. Of eigenlijk wat de man des huizes doet. Omdat we ervoor gekozen hebben om de huiskamer wit te laten, hebben we DIY sierlijsten op de muur geplaatst. Hier knapt de ruimte helemaal van op!

Je kunt kiezen voor sierlijsten van gips maar wij hebben gekozen voor sierlijsten van kunststof. Dit is wat flexibeler en er moest toch nog een lik verf overheen. De lijsten zijn vrijwel overal verkrijgbaar dus er werden muurlijsten besteld en montagekit. Het meten is het belangrijkste deel van de klus. Waar wil je ze hebben? Ik heb gezocht naar voorbeelden op Pinterest om inspiratie op te doen voor de vlakverdeling.

sierlijsten

Daarna kun je kunststof sierlijsten heel eenvoudig aan de muren of plafonds lijmen. Tot slot kun je de sierlijsten in dezelfde kleur schilderen als de muur, zodat het een mooi geheel wordt. Als je het goed doet, zijn het net originele sierlijsten.