Meditatie met klankschalen: je voelt het in je lijf

Sinds een aantal jaar mediteer ik wel eens, niet dat het altijd lukt. Ik vind het lastig om nergens aan te denken en als ik een uur stil zit of ligt, moet ik plassen, krijg ik het koud of kriebelt mijn neus opeens. Allemaal dingen die me afleiden van de meditatie. Toen ik met Sonos een meditatie met klankschalen mocht meemaken, was ik meteen van de partij.

Je begint op dezelfde manier als bij een normale meditatie, op een matje met een kussen. Daarna is het de bedoeling dat we comfortabel gaan zitten en sluiten we onze ogen. Na een paar minuten stilte mogen we de ogen weer openen en gaan liggen. De meditatie met klankschalen gaat beginnen… en daardoor vind je pas echt diepe rust.

Mediteren moeilijk? Niet op deze manier
Meditatie met klankschalen vibreert dwars door al je weerstand en gedachten heen. De klanken gaan in je lijf zitten. Niet alleen je gehoor wordt geprikkeld, het zijn vooral de vibraties waardoor je helemaal zen wordt. Alles om ons heen vibreert, dit hebben we vaak niet door. Deze vibraties beïnvloeden of veranderen onze hersengolven. De laatste jaren is dit onderzocht en bewezen maar sound healing wordt al duizende jaren toegepast om het welzijn van de mens te beïnvloeden. Het heeft een positieve uitwerking voor je mentale, fysieke, emotionele en spirituele bestaan. Door meditatie met klankschalen kom je weer in harmonie met jezelf. Je laat negatieve balast los en absorbeert nieuwe energie.

Mediteren met Stacey in de Sonos Home

Mediteren met Stacey in de Sonos Home


Muziek is alles
Onze klankschalen meditatie werd begeleid door Stacey Griffin, de founder van Shift Meditation. Volgens Stacey is muziek onmisbaar voor de mens en maakt het allerlei gevoelens bij je los. Logisch dat Sonos juist Stacey in het Sonos huis uitnodigde om ons kennis te laten maken met iets heel speciaals. Tijdens de sessie vullen verschillende sounds de ruimte. Kippenvel kreeg ik ervan. Geluiden die doordringen tot diep in je lichaam. Liggen en luisteren, of eigenlijk voelen. De klanken nemen je mee in een diepe meditatie en daardoor wordt je minder snel afgeleid. Je focust je op de verschillende sounds en iedereen ervaart deze anders. Fijn of minder fijn. Dit heeft te maken met energie en chakras. Bij ieder chakra hoort een sound en daarbij past ook weer een kleur. Met mijn ogen dicht zie ik opeens roze en paars… voor mij is de meditatie met klankschalen intens en prettig. Ik ben gevoelig voor geluid, houd enorm van muziek maar schrik van knallen en háát harde motoren. Klankschalen daarentegen geven een enorm gevoel van rust. Ontspanning… en zelfs een gevoel alsof je even in een ander bewustzijn bent. Sonos heeft goed gezien dat je de technologie van geluid kunt gebruiken om in ‘nu’ te leven. Om emoties en gevoelens los te maken. Om te voelen dat je leeft.

Sonos bedroom

Sonos bedroom