Over maan ceremonies gesproken: hoe krijg je wat je wilt op het juiste moment?

Ik heb me vaak verdiept in maan ceremonies en er ook regelmatig wat over geschreven. Maar hoe of wat precies? Eigenlijk heb ik nog steeds geen idee. Er wordt namelijk veel over gezegd en geschreven en bij volle maan staan veel mensen daar extra bij stil.

Toch is de volle maan niet het enige moment om een ceremonie uit te voeren. Ook tijdens de nieuwe maan en wassende maan kan er veel gebeuren.

De nieuwe maan staat voor verandering en nieuwe voornemens
Op het moment dat de maan precies tussen de aarde en de zon in staat, is ‘ie bijna onzichtbaar. Dit noemt men de nieuwe cyclus van de maan en op spiritueel vlak is dit ook het begin van een nieuwe periode. In feite kun je afrekenen met dingen die je liever niet meer in jouw leven wilt hebben, zie het als een frisse start. Maak je los van balast want het is tijd om te manifesteren en om op een rijtje te zetten welke doelen je wilt bereiken. Dit kun je doen door deze doelen op te schrijven of te visualiseren tijdens een meditatiesessie. Verbeeld je wat je wilt zo creëer je voor jezelf een helder plaatje. Als je van slechte gewoontes af wilt, schrijf deze dan op een briefje en verbrand dit op een veilige plek. Wanneer je bezig bent, ervaar dan hoe het voelt om deze gedachten en gewoontes los te laten. Omring jezelf met kristallen die jouw innerlijke krachten ondersteunen. Citrien helpt bij positiviteit en smoky quartz zorgt ervoor dat je oude gedachten en patronen makkelijk los kunt laten.

Onderneem actie tijdens de wassende maan
Na de nieuwe maan komt de wassende maan tevoorschijn, in deze fase neemt de invloed van de maan toe. Dit resulteert in een ietwat extravertere aanpak, niet denken maar doen. Tijdens de wassende maan heb je hier energie voor. Voornemens die je tijdens de nieuwe maan hebt gemaakt, kun je tijdens de wassende maan waarmaken.

Volle maan staat voor rijping en dankbaarheid
Tijdens de volle maan is de maaninvloed op aarde het sterkst, voor mij is de cirkel dan rond. De effecten van je voornemens worden versterkt en jouw inzet werpt z’n vruchten af. Doe júíst nu aan yoga of meditatie omdat je extra veel voordelen ervaart en je er rustig van wordt. Dit laatste is nodig omdat ‘lunatic’ en ‘loony’ niet voor niets zijn afgeleid van ‘luna’, het Latijnse woord voor ‘maan’. De volle maan maakt mensen soms een tikkeltje gestoord. Gevoelens worden sterker en de plotseling omkomende emoties zorgen voor slapeloze nachten. Blijf positief, als dit lukt kan de kracht van de positieve maan veel voor je betekenen.