Lunchen bij restaurant 212 in Amsterdam

Euh ja, een tafel reserveren bij restaurant 212 duurt een life time, zo voelt het als je ergens héél graag wilt eten maar gelukkig kun je er ook lunchen. Hetzelfde menu, al even lekkere wijnen, alleen rol je nu ’s avonds niet misselijk je bed in maar heb je uren de tijd om na te genieten van het bijzondere eten.

212

Twee amuses

Want man! Op de hoek van de Amstel en Herengracht wordt opeens de sterren van de hemel gekookt in een open keuken. Thomas Groot en Richard van Oostenbrugge, twee chefs die samen in Michelinsterren restaurant Bord’Eau** al twee sterren wisten binnen te slepen, bepalen nu hier wat de pot schaft. In het ‘no table’ restaurant kun je precies zien hoe ze dat doen. No table? Bij 212 zit je aan een bar om de keuken heen en er is maar plek voor 24 lekkerbekken. Dat, de verse ingrediënten en het feit dat er geen avondshifts zijn maar dat je de hele middag of avond heerlijk kunt tafelen, betekent wel dat je bij je reservering vijftig euro moet aanbetalen. Logisch vinden wij. De gerechten worden met liefde gemaakt en dat kost tijd, knap onbeschoft als je dan opeens niet op komt dagen terwijl iedereen voor jou hard aan het werk is.

Gevuld mergpijpje

Aardappel ‘os a moelle’

Geen stijf gedoe
Ondanks de intieme sfeer en de verfijnde kwaliteit, voel je je niet opgelaten als je aan de bar zit. Je kijkt de chefs op de vingers, en dat vinden ze helemaal niet erg. Er wordt zelfs gekeuveld over de keuken en verassende gerechten. Want niets is wat het lijkt. Denk je een krieltje te eten, blijkt het een smeuïge, met robiola kaas gevulde gnocchi. En de eierdooier van het eerste gerecht ontpopt zich tot een verrukkelijke bisque. Daar wordt een mens gelukkig van, net als van de dansende Katsuobushi over de langoustine gekonfijt in eendenvet met Albufera van dashi en Koffie.

Lunch @restaurant.212 it’s so good… go, go, go! . . . . . . #hautelunch #amsterdamhotspot #luxediner #amsterdamrestaurant #movingdish #thatsdarling #darlingweekend #lunchamsterdam #girl #stardiner #wineanddine #luxerylife

Een bericht gedeeld door Annemarie Hartsuiker- vd Ven (@jesuisannemarie) op

Kleine gerechten met ontzettend veel smaak, hoe doen ze het?! Maar het lukt, wij hebben het geproefd en praten er nog lang over na… deze on-Amsterdamse plek (want het heeft internationale allure) is er een waar we zeker nog een keer heen gaan. Al is het maar voor de bestekla waaruit je zelf jouw bestek kunt pikken.

Anjou duif gelakt met rauwe cacao

Anjou duif gelakt met rauwe cacao

Last but not least...

Last but not least…

Restaurant 212, Amstel 212 Amsterdam