Het hotste drankje van de wereld in combinatie met lokale kunst

Kunst in je glas? Wat wil je nog meer! Van 1 t/m 30 september neemt kunstenaar Frederique Matti het Amsterdamse Hoxton over, terwijl jij nipt aan je BOMBAY SAPPHIRE cocktail. Op deze manier worden lokale kunst én nazomerse cocktails gecombineerd op een unieke manier.

Want aan de ellelange zomeravonden is dan wel een eind gekomen, van eindeloos nippen aan de lekkerste cocktails krijgen wij nooit genoeg.

Ik vind het altijd uniek en creatief als merken je in deze tijd nog weten te prikkelen. Er is immer zoveel, dat ik soms denk: what’s next.

Allemansvriend

Gin is al een hele poos een van de hotste dranken ter wereld en met recht! Naast de klassieke Gin & Tonic maken mixologisten de meest verrassende alcoholische creaties met deze spirit. En daar blijft het niet bij.

Kunstige take-over

Gedurende de hele maand september nemen lokale kunstenaars de Hoxton hotels in de Europese steden Amsterdam, Barcelona, Londen, Parijs en Rome over. Lobbies, ramen en daken worden omgetoverd tot kunstwerken waar iedereen zich onder het genot van speciaal ontworpen gin cocktails door kan laten inspireren. BOMBAY SAPPHIRE werkt hiervoor samen met de beste bartenders van de Hoxton bars om een serie limited edition cocktails te ontwerpen eveneens geïnspireerd op de stad.

De uitkomst? De Spirit of Resilience is een frisse cocktail die de Nederlandse (wind)molens symboliseert. We mochten proeven en deze mix met BOMBAY SAPPHIRE, dragonjenever, Green Chartreuse, appelsiroop en limoensap is zalig. De cocktail is gegarneerd met een bananenblad om de wieken van de typische Nederlandse molens weer te geven.

Kunstige cockail vinden wij! Net als de omgeving waar je deze limited edition cocktail drinkt, namelijk het Hoxton hotel.

Bombay gin

Frederique Matti

Het Hoxton Hotel in Amsterdam is namelijk onder handen genomen door de Nederlandse kunstenares Frederique Matti, geïnspireerd door kleine belangrijke en onbelangrijke momenten van het alledaagse leven.

Met dikke vegen verf weerspiegelt ze een Amsterdams bruisend feest. Want daar krijgen we immers nooit genoeg van! Op een glazen wand, naast de ingang van het hotel, zien we een aantal van haar creaties. Verder zijn de kunstwerken all over the place te vinden.

Dit zorgt voor een artistieke, warme en intieme sfeer in het hotel. Een plek voor koffie dates met vriendinnen of after work borrels met bitterballen. Dompel jezelf onder in de kunst zonder de stijfheid van sommige galleries. Zalig sfeertje wel!