Leef volgens de vier elementen

Toen ik nog jong was kreeg ik een boek van mijn moeder, een magisch kijkboek over de vier elementen: water, vuur aarde en lucht. Door dit boek leerde ik dat water, vuur, aarde en lucht meer zijn dan onderdeel van onze natuur: de vier elementen vormen samen het universum waardoor men op verschillende manieren naar bepaalde dingen kan kijken. Het heeft te maken met energie en als je het begrijpt kun je de elementen op een positieve manier toepassen in je dagelijks leven.

Water
Volgens de astrologie is het element water verbonden met de kreeft, schorpioen en vis. De energie van water zorgt voor diepe gevoelens en emoties. Het stimuleert je intuïtie, creativiteit en… liefde. Water stroomt en kan overstromen. Het is een krachtig element en teveel water kan overweldigend zijn en zorgen voor emoties die de overhand nemen. Je verdrinkt letterlijk in je gevoelens. Het element aarde zal water weer absorberen waardoor je focus krijgt en weer in balans komt.

Vuur
Volgens de astrologie is het element vuur verbonden met de leeuw, ram en boogschutter. Vuur is onze drijvende kracht, het brengt creativiteit, passie en kansen. Vuur is bewegelijk maar ook gevaarlijk. Het vuur in ons zorgt voor het overwinnen van angsten, doorzettingsvermogen en enthousiasme maar brengt ook onrust met zich mee. Wanneer vuur uit balans is kan het zelfs tot woede en frustratie leiden. Het element water kan ons dan helpen om een beetje te bekoelen. Als je je snel opgefokt of onrustig voelt is het verstandig om meer balans te creëren door te mediteren, een massage te nemen en het rustig aan te doen. Vuur is een sterke levenskracht.

Aarde
Volgens de astrologie is het element aarde verbonden met de stier, maagd en steenbok. Aarde zorgt voor stabiliteit, het geeft ons wortels, focus en gevoel. Als het element aarde overheerst kun je logisch nadenken maar de aarde absorbeert en kan in de weg gaan zitten. Hierdoor kun je het gevoel krijgen dat je letterlijk vast zit, je blijft hangen in verveling. Het element vuur zorgt voor een juiste balans en laat ook je creatieve kant spreken. Mensen met veel aardse energie zijn vastberaden, volhardend en geduldig.

Lucht
Volgens de astrologie is het element lucht verbonden met de tweeling, weegschaal en waterman. De energie van lucht geeft ons kracht en doorzettingsvermogen. Het schept orde in chaos en helpt je om logisch na te denken. Lucht is onzichtbaar maar erg krachtig en staat voor verandering. Wanneer lucht overheerst kun je de controle kwijtraken en sta je niet met beide benen op de grond. Dit zorgt voor flink wat onrust en water kan deze onrust laten verdwijnen. Zorg voor wandelingen in de natuur, gezonde voeding en voetmassages om weer helemaal in balans te komen.

Lees ook: dit onverwachtse lichaamsdeel verraadt hoe slim jij bent.