Le Nouveau Riche in Amsterdam

Enkel de naam zorgt er al voor dat je wilt aanschuiven bij deze nieuwe tent aan het Amsterdamse Rokin. Eindelijk weer een hippe hotspot midden in het centrum waar Amsterdammers mingelen met toeristen. Een plek waar je tot in de late uurtjes kunt borrelen en als het écht laat wordt mogen zelfs de voetjes van de vloer. Deze nieuwe hotspot heeft álles wat je nodig hebt voor een avond buiten de deur.

restaurant
Le Nouveau Riche is gevestigd in een monumentaal pand waar in 1883 restaurant Riche werd geopend. Deze chique tent werd opgezet naar een Frans voorbeeld want in Nederland was buiten de deur eten in die tijd nog erg ongewoon. In Parijs wisten ze echter wel hoe een chique avond uit eruit moest zien. Het weelderige interieur en het appetijtelijke menu werden dan ook geinspireerd op deze stad. Nu 135 jaar later, is het nog steeds goed toeven in Parijse sferen met Franse cuisine en bon vin! Nippend aan een bubbel kregen wij trek in oesters en daarna kozen we voor ceviche, garnalenkroketten, mosselen en crostini’s. Shared dining is perfect voor als je niet kunt kiezen want zo krijg je van alles een beetje!
oester
Iedere ochtend om 11.00 openen de deuren en in het weekend begint de DJ na een uurtje of 21.30 fijne deuntjes te draaien. Traditie wordt opnieuw leven ingeblazen want bij Le Nouveau Riche kun je terecht voor een hele avond vertier!

Le Nouveau Riche, Rokin 85