Kus jij nog steeds met je man?

Vandaag is het ‘National Kissing Day.‘ Best gek maar goed, kussen moet ook een dag hebben en deze dag is het perfecte moment om te checken of je nog genoeg kopkluift met je lief. Want zoenen doen we blijkbaar niet genoeg.

De website IllicitEncouters.com (een website voor getrouwde koppels) ondervroeg meer dan 800 mannen en vrouwen en ondervond dat maar liefst 25% daarvan al drie maanden niet meer gezoend had met hun partner.

Een kwart van de getrouwde stellen zoent blijkbaar hooguit vier keer per jaar. Dat vinden wij een bietje zuinig. Waarschijnlijk gebeurt het zonder dat ze er erg in hebben, maar van een dag niet zoenen komt een maand en opeens een jaar niet zoenen. De romantiek is ver te zoeken en soms kan het voor je gevoel ook niet anders. Stel je hebt net een baby (of twee) die je nachtenlang wakker houdt, dan is een innige kus het laatste waar je aan denkt. Het punt is: hoe minder je zoent, hoe meer je het verleerd. Je tong is een spier, die moet je trainen. Als je lang niet tongt, kan het awkward voelen om opeens weer met je tong aan de slag te gaan. Heus. Je zoent vast nog wel lekker maar wennen is het wel.

Wees daarom niet te zuinig met zoenen, het kost je slechts een minuut en je kunt je kleren gewoon aanhouden. Laat de dagelijkse sleur jouw intieme liefdesleven niet beïnvloeden. Zoenen zorgt namelijk ook voor een emotionele band en fysieke aantrekkingskracht. Maak er tijd voor. Voor het eten… voor het slapen gaan, geef in plaats van een kleine kus een dikke vette tongzoen.