Kunst van Claes Iversen aan de muur? Kom kijken bij zijn expositie

Claes Iversen exposeert voor de eerste keer met meer dan 100 kunstwerken: veelal combinaties van schilderijen, foto’s en collagetechnieken. Vorig jaar mocht ik zijn home couture collectie bewonderen in hotel Mercier. Dit jaar heeft de modeontwerper weer tijd gemaakt om zich te verdiepen als kunstenaar en het resultaat van dit creatieve proces is te zien tijdens zijn expositie.

Het creëren is Claes Iversen met de paplepel ingegoten: schilderen doet hij al sinds zijn jeugd. Eerst was het vooral een passie maar inmiddels is het een toevoeging aan zijn creatieve proces. Mode, interieur en kunst zijn disciplines die enorm goed met elkaar matchen.

Typisch Iversen zijn de vlakverdelingen, het gebruik van verschillende texturen, kleuren en materialen. Zijn werk is kleurrijk en abstract. Ik was onder de indruk van de wandkleden in Hotel Mercier. De inspiratie voor deze wandkleden heeft Iversen opgedaan van de Ndebele stam uit Zuid-Afrika. Mocht je deze kleden willen bewonderen, dan kan dat bij Hotel Mercier, Rozenstraat 12, om de hoek bij de expositieruimte.

In de expositieruimte zie je zijn nieuwste serie Connected waarbij schilderkunst en fotografie gecombineerd worden. Wij geven alvast een voorproefje maar geloof ons: kunst moet je ervaren. Kunst is de beste besteding van jouw vrije weekend! De expositie is geopend op vrijdag 29 november & – 6 december van 15.00 tot 20.00 uur en op zaterdag 30 november & – 7 december van 11.00 tot 16.00 uur.

claes iversen

Mazing_50x50