Kunnen mannen en vrouwen gewoon vrienden zijn?

Vriendschappen tussen mannen en vrouwen zijn niet vanzelfsprekend. Het in in ieder geval een veel besproken onderwerp want: bestaat zo’n platonische relatie wel?

Wij zijn van mening dat je best vriendschappen kunt opbouwen met het concurrerende geslacht. Een gemixte vriendengroep is toch perfect? Maar goed, niet iedereen denkt daar hetzelfde over. In de praktijk blijkt het vrij lastig om één op één af te spreken met mannelijke vrienden. Ook hebben jullie het vaak over hele andere onderwerpen met minder diepgang. Uiteindelijk verwateren vriendschappen eerder omdat, ja waarom eigenlijk?

Aantrekkingskracht
Vaker wel dan niet is er een bepaalde spanning aanwezig als je in het gezelschap bent van een manspersoon. Waarschijnlijk laat hij jou koud en wil jij zijn lippen nimmer nooit kussen, voor hem ben jij onbewust een lustobject. Niemand kan hier iets aan doen, het zijn de hormonen die voor deze warme gevoelens zorgen. Dit oerinstinct zal er altijd zijn. Mannen zijn jagers en jij bent die onbereikbare prooi.

Deze fases ga je door tijdens uitgaan in de loop der jaren

Emotionele intimiteit
Mannen kunnen gevoelens prima onderdrukken. Maar komen jullie op een punt waarbij je je hele hebben en houden op tafel gooit? Dan is meneer stukken emotioneler en komt vaak de aap uit de mouw. Gesprekken over relaties kun je dan ook beter niet met een mannelijke vriend voeren. Voor je het weet schotelt hij zichzelf voor als de ideale relatie en moet jouw vent snel opsodemieteren.

Vrouwen komen van Venus, mannen komen van Mars
Er zijn wezenlijke verschillen tussen man en vrouw. Natuurlijk kunnen wij gezellig meelullen over voetbal, games, drank en zijn we al snel one of the guys. Andersom gaat dit minder eenvoudig. Mannen zullen zich niet snel uitlaten over menstruatiepijn, lippenstift of pijnlijke borsten. Zelf je guy best friend weet hier weinig over.

Jaloezie
Twee vrijgezelle vrienden kunnen prima door een deur. Deze man en vrouw zijn vrij om te gaan en staan waar ze willen. Krijgt een van de twee een langdurige relatie? Dan zul je merken dat ook de man-vrouw vriendschap verandert. Naast het feit dat er überhaupt minder tijd is voor jullie vriendschap wordt deze vaak niet gewaardeerd door het nieuwe liefje. En het is best vermoeiend om het thuisfront steeds opnieuw tekst en uitleg te geven over het feit dat jullie écht alleen maar vrienden zijn.

Al met al is het niet eenvoudig om platonische vriendschappen te onderhouden. Maar wat let je? Zolang het goed gaat is er niks aan de hand! En niks is voor eeuwig.

Volg ons ook op Instagram!