De jongste thuis is volgens onderzoek ook de lieveling

Ben jij de jongste thuis? Daarnaast ook de grappigste, liefste en duh, ook de slimste? Klopt. Omdat jonge kinderen zelf geloven dat ze het lievelingetje zijn, zijn het ook blijkt uit onderzoek. 

Onderzoekers van de Brigham Young University School of Family keken naar 300 families met twee tieners in het gezin. De tieners werd gevraagd de relatie met hun ouders te beschrijven. Omdat de jongste vaak het gevoel heeft dat het een goede band heeft met de ouders, is de band met de ouders ook daadwerkelijk sterker.

Uit hun onderzoek blijkt dat wanneer de jongste gelooft het lievelingetje te zijn, dit de band met de ouders versterkt. Wanneer het gevoel niét wederzijds is, verslechtert die band. Als de oudste gelooft dat hij of zij het lievelingetje is, had het geen effect(!). De jongste thuis gaat er dus sneller van uit de favoriet te zijn. Omdat zij er in geloven, geloven andere het ook.

Behalve dat ze zichzelf als lieveling bestempelen, zien ze zichzelf ook als grappigste in huis. Hun zelfvertrouwen zorgt er ook daadwerkelijk voor dat ze het leukste worden gevonden. De oudste daarentegen is het volwassenste en heeft het grootste verantwoordelijkheidsgevoel.

Zo zie je maar weer, hoe hard je in iets gelooft het vanzelf zo wordt! 😉 Al kan ik je trouwens al middelste kind, vertellen dat de jongste écht niet het grappigste is!