Je hoofdhuid veroudert zes keer sneller dan je gezichtshuid

Kort geleden mocht ik aanwezig zijn bij een korte presentatie van Goldwell en ik ben heel wat te weten gekomen. Wist je namelijk dat het erg belangrijk is om je hoofdhuid goed te verzorgen? Je hoofdhuid is de basis voor een mooie bos haar. Dit wetende is het goed om een aantal feiten over de hoofdhuid te benoemen. Deze veroudert namelijk zes keer sneller dan je gezichtshuid en twaalf keer sneller dan je lichaamshuid. Oh het is maar goed dat je daar geen rimpels ziet omdat er haren overheen groeien!

De belangrijkste oorzaak van veroudering van de hoofdhuid is oxidatieve stress – veroorzaakt door externe invloeden zoals uv-stralen, vervuiling, chemische belasting en extreme hitte en kou. Hoe gevoelig je hier voor bent, verschilt per persoon. Ook al zie je geen rimpels op je hoofdhuid, een verouderde hoofdhuid heeft zeker wel effect op de kwaliteit van je haar. Daarom neem ik de adviezen die ik heb gekregen zeer serieus en ga ik aan de slag met verzorging voor de hoofdhuid. Je zult zien dat je haar er daardoor ook beter uit gaat zien.

Roos of een droge hoofdhuid
Bovendien krijg je door het verzorgen van de hoofdhuid minder last van kwaaltjes zoals roos, wat in de meeste gevallen helemaal geen roos blijkt te zijn! Schilfers zijn afkomstig van een droge hoofdhuid en daar helpt een antiroos shampoo helemaal niet tegen. Sterker nog: het droogt de hoofdhuid alleen nog maar erger uit. Roos schilfert niet omdat het aan de hoofdhuid zit vastgeplakt, is geler van kleur en ruikt vaak onprettig. Vermoed je dat je roos hebt, consulteer dan een specialist om uit te vogelen hoe je dit het beste aan kunt pakken. Zijn het toch schilfers? Ga dan de hoofdhuid verzorgen!

Goldwell Kerasilk Revitalize producten
De producten uit de Goldwell Kerasilk Revitalize lijn zijn geïnspireerd op huidverzorging. Ze zijn verrijkt met ECTOIN, een krachtige natuurlijke beschermer die de hoofdhuid effectief beschermt tegen oxidatieve stress. Daarnaast bevatten de producten een innovatieve Keratransform Technologie (K3T) en druivenpitextract voor soepelheid. Wanneer je problemen hebt met je hoofdhuid, is het verstandig om in een salon om advies te vragen. Daarna kun je ook thuis aan de slag met producten die bij jou passen! Zo is er een NOURISHING lijn voor de droge, gevoelige hoofdhuid, een DETOXIFYING lijn voor de onevenwichtige hoofdhuid en een REDENSIFYING lijn voor dunner wordend, zwak haar. Eerst exfolieer je de hoofdhuid om deze vervolgens te reinigen met shampoo, daarna gebruik je de Scalp Foundation voor herbalancering en een serum voor extra verzorging.

Goldwell kerasilk