Interview: met Ines de la Fressange over de Franse stijl

Ines de la Fressange is de ultieme Parisienne die de Franse je ne sais quoi kledingstijl ademt. Je ne sais quoi betekent letterlijk: ik weet niet wat. Het wordt gezien als een moeiteloze stijl waardoor het lijkt alsof je je kleding snel bij elkaar hebt geraapt. Simpel maar oh zo stylish. Je zou je ne sais quoi ook wel als ‘moeiteloos’ kunnen omschrijven en daar is Ines de la Fressange goed in: het vrouwen makkelijker maken om zich stijlvol te kleden. Ze heeft namelijk wederom een eigen collectie bij UNIQLO met betaalbare, kwalitatieve en stijlvolle klassieke items waardoor jij er zonder veel moeite beeldig bijloopt.

Hoe creëer je een kleine garderobe zonder dat het saai wordt?

“Tegenwoordig willen we niet teveel bezitten, in plaats daarvan zijn we op zoek naar de juiste items. Voor komend seizoen heb ik me vooral gefocust op dat wat ik zelf het allerliefste draag: essentials. Kledingstukken die je makkelijk kunt combineren, die elegant maar toch comfortabel zijn. Verder houd ik van kledingstukken die je in een film terug kunt zien, kleding waar je een poëtisch gevoel bij krijgt of het idee dat het kledingstukken zijn die in een sprookje voorkomen of zelfs op een schilderij!”

uniqlo

Noem drie basics die iedere vrouw in haar garderobe moet hebben

J’adore het gele vest uit de collectie omdat deze mij doet denken aan mijn kindertijd. Dit vest is geïnspireerd op de Schotse truien die ik droeg als kind en makkelijk te combineren. Hoe ik het zou dragen? Oh, met een kraakwitte blouse of een t-shirt eronder. Ook de corduroy jasjes zijn beeldig omdat ze mooier worden door de jaren heen en casual maar tegelijk erg sophisticated zijn. De jas in een hoogwaardige tweed met een elegante uitstraling is onmisbaar voor een klassieke, tijdloze look dit najaar!”

corduroy blazer

uniqlo

 

Shop de hele collectie hier!

Wat doe je graag in jouw vakantie?

“Normaal gesproken ga ik voor de kerst naar ‘The Grand Chalet’ in Rossinière met mijn familie. Zwitserland is een prachtig land! Alle huizen zien er traditioneel uit, zelfs als ze nieuw gebouwd zijn! In het huis waar wij verblijven maken we het knus en gezellig met een kerstboom en cadeautjes. We maken lange wandelingen, lezen wat in bed en kletsen bij het knisperend haardvuur. Het begrip slow living manifesteert zich in Zwitserland en het geeft mij het gevoel dat ik in de 19e eeuw leef, iets wat ik geweldig vind. Terug in de tijd! Met lange lunches en diners en de volgende ochtend treffen we elkaar weer bij het ontbijt. Erg gezellig met z’n alle en natuurlijk mogen onze honden en katten niet ontbreken. We zijn echte dieren liefhebbers!”

Waar zou je na de pandemie graag heen willen?

“Ik zou graag teruggaan naar India, een land waar ik veel liefde voor voel! De huidige situatie is daar verschrikkelijk en ik hoop zo intens dat het land snel opkrabbelt! Zodra het kan zou ik de UNIQLO campagne daar willen fotograferen. Samen met Uniqlo’s hoofdontwerper Naoki Tanizawa, zodat ik hem het land kan laten zien waar ik zo van houd en waar ik hem zoveel over heb verteld.”

Een mooie boodschap voor fans van jouw stijl en van de INES samenwerking met UNIQLO?

“Deze collectie is er een waar je lang plezier van hebt. Items die je koester en die je eenvoudig mixed met andere kledingstukken. De kledingstukken zijn comfortabel en warm terwijl je er toch stijlvol uitziet. Probeer ook eens verschillende maten. Soms staat oversized juist erg leuk! Twijfel niet om dezelfde items in verschillende kleuren te kopen. Als iets je staat past het bij je signature look. En last but not least: beeld je in dat je een personage in je lievelingsfilm bent en kleed je zo, dan wordt mode erg plezierig en verassend!”