Dit is waarom je je wenkbrauwen altijd een tint donkerder moet kleuren

Volle wenkbrauwen geven je gezicht uitstraling en daarom is het wenkbrauwpotlood ideaal! Een wenkbrauwpotlood gebruik je om de natuurlijke kleur van je wenkbrauwen donkerder te maken en de wenkbrauwen in model te brengen. Wanneer je zelf erg weinig wenkbrauwen hebt, kun je zelfs extra haartjes tekenen voor een voller effect. Maar hoe koop je het juiste wenkbrauwpotlood? Altijd als ik informeer naar de juiste kleur, kom ik met een rossige tint thuis. Ik wil helemaal geen rossige wenkbrauwen maar juist mooie donkere blikvangers!

Zo kies je de kleur
Meestal kijkt een deskundige naar de kleur van je haren, alleen vind ik het juist mooi als de wenkbrauwen iets donkerder zijn. Als ik dit meld krijg ik helaas altijd te horen dat donkere kleuren je uitstraling harder maken. Dit kan inderdaad maar het hoeft niet zo te zijn! Een te licht wenkbrauwpotlood heeft bij mij namelijk geen effect. Het heeft geen nut om een kleur te kiezen die zo veel mogelijk op de kleur van mijn eigen wenkbrauwen lijkt omdat deze kleur juist nauwelijks opvalt! Nu ben ik me er heus wel van bewust dat ik geen zwarte strepen op mijn voorhoofd wil en daar probeer ik eigenlijk altijd uit welke kleur het beste bij mijn uitstraling past. Vaak is dit toch een donkerdere kleur dan men zou verwachten! Een goede plek om de kleur te testen is de binnenkant van je onderarm…

De juiste kwaliteit!
Bij wenkbrauwpotloden zijn er grote verschillen in kwaliteit. Dit heeft te maken met de intensiteit van de kleur en de veeg- en watervastheid. Je hebt natuurlijk geen zin om halverwege de dag met uitgeveegde wenkbrauwen te lopen maar helaas kom je er vaak te laat achter. Duurdere wenkbrauwpotloden zijn niet altijd beter en ik gebruik momenteel het liefst de B.A.E. producten van Hema. Deze zijn 100% vegan en je doet er erg lang mee! Ik gebruik het potlood met name om verfijnder te werkt te gaan en het wenkbrauwpoeder is geschikter om de wat vollere wenkbrauw nog meer volume te geven. Dit is bijvoorbeeld ideaal als je je wenkbrauwen net hebt laten bijwerken bij een specialist!

wenkbrauwen

B.A.E. wenkbrauwpoeder 02 dark,€4 Hema
B.A.E. wenkbrauwpen 03 dark, €4 Hema