Dit is waarom je Smartphone rimpels zou veroorzaken

Oei. Smartphone, rimpels? Dat is even schrikken ik ben namelijk verknocht aan mijn telefoon en laten we eerlijk zijn: niemand kan nog zonder z’n mobiel. Daarom is het extra zorgwekkend dat recent onderzoek heeft aangetoond dat smartphones een van de oorzaken zijn van vroegtijdige veroudering mede door het HEV (High Energy Visible Light) blauwe licht.

HEV (High Energy Visible Light) komt redelijk in de buurt van UV licht en dit betekend dat de schade voor de huid net zo erg is. Maar ook je ogen lijden eronder. Iedereen wordt dagelijks blootgesteld aan HEV licht door zonnestralen maar ook smartphones, laptops, Ipads en computerschermen. Een studie uit 2010 laat zien dat dit soort licht zelfs tot in de diepere huidlagen doordringt en zo extra schadelijk is. Gelukkig zijn er een aantal dingen die we kunnen doen om onszelf te beschermen!

1. SPF
Smeer jezelf dagelijks in met een crème met SPF, want dit beschermt niet alleen tegen UV maar ook tegen HEV licht. Daarom is het niet alleen belangrijk om te smeren als je de deur uit gaat maar juist ook binnenshuis. Door veel te smeren voorkom je vroegtijdige veroudering.

2. Limiteer je scherm tijd
Een digitale detox zo nu en dan is geen slecht idee, probeer afstand te nemen als het kan. Dit helpt je om jouw huid te beschermen.

3. Minder fronsen
Het is niet alleen het HEV licht waardoor de huid veroudert, ook fronsen zorgt voor rimpels in ons gezicht. Vooral als je je telefoon in daglicht buiten de deur gebruikt, kun je moeilijk zien wat er op je scherm staat. Hierdoor moet je extra je best doen om het te lezen en rara… daar verschijnt een frons.

4. Investeer in je huid
Twee ingrediënten die je huid intens voeden zijn vitamine C en hyaluronzuur. Vitamine C is essentieel om de collageen productie te stimuleren en hyaluronzuur is een huideigen ingrediënt waardoor je huid vocht opneemt en vasthoudt. Een gehydrateerde huid heeft gegarandeerd minder rimpels. Om je huid optimaal te verzorgen is het verstandig om zo nu en dan een masker op te smeren. Ik gebruik graag het Seahorse Plankton 5 Minute Mirakel Mask van The Beauty Kitchen. Dit is een 100% natuurlijk ontgiftend masker om de huid te reinigen en te zuiveren en daar heb je behoefte aan met alle straling en luchtvervuiling.
mask
Verkrijgbaar voor €19,99 bij Holland And Barret