Dit is waarom een hond zich anders gedraagt met een baby in de buurt

Gezinsuitbreiding is voor iedereen een feestje: behalve voor een hond. De hond moet zich aanpassen aan de nieuwe situatie en moet plaats maken voor een baby. Het directe gevolg is minder aandacht voor het beest en dat is best wennen. Al wennen honden snel aan de nieuwe situatie en zijn ze nog sneller verzot op de nieuwkomer, het is toch handig om er rekening mee te houden. Jouw lievelingsdier gedraagt zich namelijk anders omdat ‘ie een boodschap heeft.

Depressie
Ook honden kunnen neerslachtig zijn, vooral als ze het gevoel hebben dat ze niet meer meetellen binnen het gezin, trekken ze zich terug in een hoekje. Geeft daarom ook je hond genoeg aandacht als er een kleine is.

Hij loopt je voor de voeten
Hiermee maakt de hond duidelijk dat hij er ook nog is. Hij wil uitgelaten worden, een koekje of gewoon een aai over z’n bol. Toch is het gevaarlijk als je met jouw baby op de arm loopt! Daarom moet een hond leren om rustig op een plek te blijven. Als je ‘m daar maar niet vergeet…

Bijten
Dit moet je ten alle tijden zien te voorkomen. Boze honden bijten van zich af… en voorkom situaties waarin jouw baby alleen met de hond is. Je weet nóóit of de baby wel lief doet en of de hond alles pikt. Het blijft een dier met gevoel… zeker in het begin is de hond jaloers op alle aandacht die naar de baby gaat.

De hond gaat ervan door met babyspullen
Opeens is de nieuwe knuffel kwijt of de speen in geen velden of wegen te bekennen, heb je een hond? Dan is het hoogstwaarschijnlijk dat ‘ie er tussenuit is geknepen met spullen van de baby. Dit gebeurt niet met opzet, de hond heeft géén idee dat hij deze items niet mag grijpen. Ruim daarom alles netjes op en laat het alsjeblieft niet rondslingeren.

Grommen
Wanneer een hond gromt, weet je dat er iets aan de hand is. Negeer het grommen daarom nooit en probeer uit te vogelen wat het probleem is. Zo voorkom je onnodig ongemak voor zowel mens als dier.