Dit is waarom je in het gerenorveerde Park Plaza Victoria Amsterdam wilt logeren

Park Plaza Victoria Amsterdam pal tegenover het Centraal Station heeft een indrukwekkende geschiedenis en is onlangs helemaal gerenoveerd. Nog geen jaar geleden woonde ik om de hoek van het immense hotel maar ik had er nog nooit een voet binnen gezet. Gek eigenlijk als je je bedenkt wat er zich allemaal in het hotel heeft afgespeeld.

In de film Publieke Werken zie je hoe de bouw van het Victoria Hotel in 1883 ooit begon. Voor deze bouw moesten bewoners van arbeiderswoningen plaats maken en ze werden uitgekocht voor een riant bedrag. Twee bewoners die weigerden hun huis te verlaten maar de bouw van het hotel ging door. “Wij bouwen om u heen” was al snel duidelijk en zo werd er om de twee zeventien eeuwse huisjes een gigantisch hotel gebouwd. De huisjes staan er nog steeds en zijn inmiddels beschermde monumenten. Na de renovatie proef je daarom nog steeds veel geschiedenis en de monumentale uitstraling is behouden! De hotelkamers, lobby, receptie, VIC’s BAR, brasserie en event ruimtes zijn wel in een nieuw jasje gestoken. Eerlijk is eerlijk: het ziet er prachtig uit.

ParkPlaza_Victoria_Amsterdam_Executive King_Iconic view

Luxe kamer met uitzicht op Centraal Station Amsterdam
Wij mochten een nachtje logeren in een kamer met uitzicht op het centraal station Amsterdam. Bij aankomst lagen er chocolaatjes op de kamer en de ruimte is volledig ingericht met de nieuwste technische snufjes. Zo gaan de gordijnen automatisch dicht met een afstandsbediening en kun je de verlichting op verschillende manieren laten branden. Eigenlijk is de kamer van alle moderne gemakken voorzien maar je proeft alsnog de sfeer van vroeger.

Iconisch hotel
De opening van het hotel vond plaats in 1890, een groots evenement want het Victoria Hotel (vernoemd koningin Victoria) was destijds het modernste gebouw van het land. In het hotel verbleven wereldberoemde gasten zoals danseres Mata Hari, trompettist Louis Armstrong en zangeres Anastacia. Na de oorlog werden er mede door de centrale ligging spectaculaire internationale modeshows gehost door Pierre Balmain, Christian Dior, Elsa Schiaparelli, Nina Ricci, Rochas en Pierre Cardin. Alleen al om deze redenen wil je toch een nachtje logeren in Amsterdams meest iconische hotel?