Dit wil je weten; is Shellac slecht voor je nagels?

Er is niets zo frustrerend dan een net gelakte nagel die na een minuut al afbladdert. Gelukkig is dit verleden tijd met de komst van Shellac. De gel nagellak is ondenkbaar geworden als het gaat om mani- en pedicures. Toch hoor je steeds vaker dat Shellac schadelijk zou zijn voor je nagels en je huid. Dus wij zoeken uit; hoe slecht is Shellac eigenlijk voor je nagels?  

Shellac of gellak is een nieuwe vorm van nagellak, waarbij er een laagje gel over je eigen nagel wordt geplaatst zodat de lak langer en mooier blijft zitten. Ideaal wanneer je geen zin hebt om om de dag je nagels te lakken.

Maar toch zitten er ook haken en ogen aan de behandeling. Zo zou het verwijderen van de lak je nagels beschadigen en zou de lak zelf ervoor zorgen dat je nagels niet meer kunnen ademen. Met als resultaat; kapotte en beschadigde nagels.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: Shellac is niet slecht voor je nagels, mits het op de juiste manier wordt gebruikt.

Oké, maar wat is dan op de juiste manier gebruiken? Omdat er een aantal belangrijke dingen zijn waar je op moet letten, hebben wij een aantal tips op een rijtjes gezet.

Verwijder nooit de gellak door het eraf te trekken
Dit is echt het allerergste wat je kan doen. Je trekt hierdoor namelijk niet alleen de lak van je nagel, maar ook je nagel zelf. Deze bestaat namelijk uit laagjes en doordat de gel stevig aan je nagel vast zit, trek je deze mee. Hierdoor krijg je ribbels en bulten in je nagels, die er bijna niet meer uit gaan.

Las een stopweek in
Om je nagels voldoende rust en lucht te geven, is het belangrijk om af en toe een stopweek in te lassen. Het beste is om na iedere 4 weken een week rust te nemen.

Verzorg je nagelriemen
Dit willen we nog wel eens vergeten. Vaak nemen we ze maar voor lief. Maar geloof mij, het moment dat jouw nagelriem niet meer wil knuffelen met je nagel, ben jij echt niet blij. Doordat de nagelriemen bij het aanbrengen van de gellak vaak naar achteren worden geduwd, kunnen deze ontsteken. Het is daarom belangrijk dat je je nagelriemen goed verzorgd door ze met een voedende crème in te smeren.

Laat de lak professioneel verwijderen
Dus nogmaals, ga het er alsjeblieft niet zelf vanaf trekken (hoe verleidelijk het ook is)! De beste manier om de lak te verwijderen, is om een stuk watje te dopen in nagellak remover, op je nagel te leggen en deze in te pakken met aluminiumfolie. Na een aantal minuten kan je dan met een bokkenootje voorzichtig de overige gel van je nagel verwijderen.

 

Lees ook: Sporten met make-up? Beter van niet