Dit is de invloed van blauw licht op je huid

Blauw licht, ook wel High Energy Visible Light of HEV-licht genoemd, is een lichtspectrum dat blauw tot violet licht bevat. Zonlicht is bijvoorbeeld een grote bron van blauw licht. Buiten zijn zorgt voor flink wat blootstelling aan blauw licht. Naast de zon zijn ook moderne verlichting (CFL, LED), televisie en elektronische apparaten zoals je smartphone en computerscherm een bron van blauw licht. Dagelijks wordt je dus blootgesteld aan een flinke portie blauw licht, zelfs als de zon niet meer schijnt.

Nu is de grote vraag: wat doet dit eigenlijk met je? Estée Lauder deed onderzoek en ze zijn daarmee de eerste die aantonen dat de blootstelling aan blauw licht ’s nachts het natuurlijke bioritme van de huid kan verstoren. Huidcellen denken dat het dag is en daardoor wordt het nachtelijke herstelproces beïnvloed. Wanneer de huid zich niet meer goed kan herstellen, zul je zichtbare tekenen van huidveroudering gaan zien.

Wat kun je doen om de schade van blauw licht te beperken?
Niemand wil een oud velletje en daarom moeten we voorzichtig zijn met blauw licht in de avonduren. We krijgen overdag al een flinke portie (de hoeveelheid die een mens nodig heeft) en al het blauwe licht in de avond is funest.

1. Beperk blootstelling aan blauw licht
Deze heb je vast al vaker gehoord: plug jezelf een uur voor het slapen gaan helemaal uit. Dit wil zeggen: géén telefoon, géén laptop, géén televisie of kunstmatige verlichting. Lees een boek, mediteer, neem een douche en steek kaarsjes aan.

2. Bescherm en verzorg je huid
Nu Estée Lauder de invloed van blauw licht op de huid onder de loep heeft genomen, kan er ook aan een oplossing worden gewerkt. Dit doen ze met luxe huidverzorgingsproducten die de impact van schadelijke invloed op de huid helpen te voorkomen en herstellen. Belangrijke technologieën en bevindingen komen samen in de producten om zo het proces van huidveroudering tegen te gaan. Het exclusieve, gepatenteerde Chronolux CBTM ondersteunt het eigen nachtelijke herstel en de zuivering van de huid – Catabolyse – om het natuurlijke nachtelijke herstelritme te optimaliseren. Dat laatste kan ontregeld worden door nachtelijk blauw licht. De anti-pollutie defensietechnologie, met krachtige anti-oxidanten, onder meer vitamine E, beschermt de huid tegen negatieve invloeden van buitenaf. Denk hierbij weer aan blauw licht. Daarnaast is het een fijn product om donkere kringen minder zichtbaar te maken en oude huid te kalmeren.

estee lauder

Advanced Night Repair Eye Supercharged Complex Synchronized Recovery € 61,- Estée Lauder