Het is bijna zover: Pulitzer Amsterdam heropent de deuren

Er mogen, alleluja, steeds meer hotels en restaurants open. Wel met regels maar dat is even niet anders. Wij strijken maar al te graag neer bij onze favoriete stek aan de Amsterdamse grachten, Pulitzer Amsterdam.

Of je nu binnenwandelt voor een borrel of een staycation voor het ganse weekend boekt, hier moet je wezen. Houd er wel rekening mee dat je moet reserveren en dat de bar bijvoorbeeld later de deuren opent dan restaurant Jansz en de terrassen. Hieronder zie je vanaf wanneer je waar terecht kunt.

Jansz. & Terraces: 1 juli
Pause / Room service: 15 juli
PhaHotel Operations: 15 juli
Pulitzer’s Bar: 1 september

Heb je geen zin om te wachten? Dan is dit voor lekkerbekken een verrukkelijk recept om thuis te kokkerellen.

Jansz. onthult recept Marinara Meatballs
De Marinara Meatballs van Jansz is misschien wel één van de meest iconische gerechten van het restaurant in de Negen Straatjes. De sappige balletjes, samen met de smaakvolle Marinarasaus en de kick citroenschil, maken het geheel tot een ongekende smaakexplosie.

Ingrediënten Meatballs (4 persoons hoofgerecht, 8 persoons borrelhap)

Kalfsgehakt 500gr
Rundergehakt 500gr
Gemalen varkensvlees 500gr
Spek 300gr
Parmezaanse Kaas 30gr
Brood 120gr
Zout 42gr
Zure room 120gr
Vers knoflook 30gr
Frituur olie

Bereidingswijze Meatballs
Meng alle ingrediënten, behalve de frituurolie, in een grote kom. Gebruik je handen om ervoor te zorgen dat het mengsel goed is gemengd en maak kleine balletjes. Verhit een koekenpan met de olie en bak de gehaktballen langzaam, op middelhoog vuur, tot ze goudbruin zijn.

Ingrediënten Marinarasaus

Wortelen 200gr
Selderij 200gr
Zout 16gr
Rode wijn 100ml
Knoflook 50gr
Basilicum 16gr
Gepelde tomaten (uit blik) 400gr
Uien 200gr
Oregano 8gr

Bereidingswijze Marinarasaus
Hak de wortels, selderij, knoflook, tomaten en uien fijn. Doe het allemaal in een verwarmde pan en bak kort. Voeg de rest van de ingrediënten toe en laat het 20 minuten langzaam koken. Pureer en zeef het mengsel. Serveer de gehaktballetjes samen met de saus en werk af met Parmezaanse kaas en citroenschil.

Bon appétit!