Interview: met de knappe Sietske Atsma van Wiemooiwilzijn.nl

Sietske Atsma is een bloedmooie vrouw, mysterieus en open tegelijk. Ik ken haar omdat we beide in de cosmetische business zitten, ondernemend zijn en een online platform runnen. We hebben aardig wat raakvlakken! Het grote verschil is: Sietske heeft door de jaren heen aardig wat aan zichzelf laten doen en ik durf dat niet. Op het gebied van plastische chirurgie is Sietske een bekende persoon en een van haar meest opvallende uitspraken luidt: “Ik doneer mijn lichaam aan de wetenschap” in de jacht naar perfectie.

Ben je nog steeds bezig met het ‘finetunen’ van jouw lichaam?
“Dat is een neverending en ongoing progress. Ik probeer me op alle vlakken te blijven ontwikkelen, lichamelijk en geestelijk. Dat is natuurlijk ook inherent aan ouder worden, of je nu wilt of niet, het leven dwingt je tot ontwikkeling. En soms tot een prikje Botox ;)”

Wat was het eerste dat je ooit aan jezelf liet veranderen?
“Mag ik zo vrij zijn de term ‘veranderen’ te veranderen in verfraaien? Ik heb namelijk nooit de ambitie gehad om iets aan mezelf te veranderen. Verfraaien past me beter. Mijn eerste cosmetische ingreep was overigens niet zo ‘fraai’. Zonder voorbereiding en zonder over adequate informatie te beschikken, reed ik naar België om daar mijn bovenlip met filler te laten behandelen. Ik kreeg een allergische reactie en kon 2 weken de deur niet uit door de gigantische zwelling van mijn bovenlip.”

Als je nu naar foto’s van voor de behandelingen kijkt, wat zie je dan?
“My younger self.”

Ben je onzeker?
“Die vraag word me vaker gesteld en ik vind het een hele vervelende. Het impliceert dat je onzeker bent als je cosmetische ingrepen laat uitvoeren. Het liefst antwoord ik ontkennend, maar dat is onzin natuurlijk. Ik denk dat je iedere vrouw, behandeld of onbehandeld, dezelfde vraag kunt stellen. We hebben allemaal onze onzekerheden. Het gevaar van onzekerheden in combinatie met cosmetische ingrepen is dat we er voor moeten waken onze onzekerheden op het uiterlijk te projecteren. Ik kan je namelijk garanderen dat als je denkt dat je een beter en leuker leven krijgt na een cosmetische ingreep, je teleurgesteld zult worden. Het ware geluk zit ‘m niet in het uiterlijk.”

Hoe denk je nu over de maakbaarheid van het lichaam?
“Dat fascineert me enorm. Naast mijn ijdelheid is dat mijn grootste motivatie om ingrepen te ondergaan.”

Hoe komt het dat je zo open bent?
“Over deze vraag moest ik even nadenken. Ik denk dat door mezelf te manifesteren, ik mezelf tegelijk valideer. Zo is dat in ieder geval wel ontstaan. Inmiddels ben ik ouder en heb ik geen goedkeuring van buitenaf meer nodig, maar merk ik dat ik door open te zijn, andere vrouwen de ruimte geef om dat ook te zijn. Zo heb ik jaren geleden verteld over mijn schaamlipcorrectie. Ik werd daar om verketterd op Geen Stijl, maar bereikte tegelijkertijd een hoop vrouwen die verschrikkelijk leden onder de schaamte over hun schaamlippen. Ik heb die vrouwen kunnen informeren over de ingreep, kunnen onderbrengen bij goede artsen en daarmee een klein beetje bijgedragen aan hun levensgeluk. Dan maar verketterd, het resultaat is het waard.”

Wat doet het met je als onbekende mensen gemeen reageren? Ik bedoel: je hebt altijd zure mensen en jij hebt omtrent bepaalde onderwerpen aardig wat commentaar gekregen.
“Dat is dubbel. Aan de ene kant ben ik oprecht gekwetst als er onaardige dingen over of tegen me worden gezegd. Aan de andere kant interesseert het me ook precies niks wat mensen van mij vinden. Je ziet, op deze vraag heb ik het goede antwoord en de juiste instelling nog niet gevonden. Vraag het me over 5 jaar nog eens.”

Wat zou je anders doen als je het allemaal nog eens over mocht doen?
“Niks. Ja, ik had afgelopen woensdagavond liever niet de microfoon gepakt in de Bastille, maar he… No crying over spilled milk.

Hoe zie jij de toekomst voor je?
“Ik heb een heel levendig toekomstbeeld, maar dat is misschien niet wat je direct bij mij zou verwachten. Ik zie mezelf op een boerderijtje in
de Drentse bossen. Met kippen, een paar Dolly’s (mijn Teckel) en een gigantische tuin. Ik behoud mijn appartement in Amsterdam en pendel op en neer voor mijn afspraken voor wiemooiwilzijn. In de ideale wereld heb ik daar ook een leuk kind en fantastische man bij. De toekomst zal het leren ;)”

Zijn er dingen die je laat voor je schoonheid?
“Nee. Voor mijn gezondheid inmiddels wel. Er is onlangs een auto-immuun ziekte bij mij gediagnosticeerd. Wat zoveel betekent als gezond moeten eten, geen alcohol mogen drinken en rustig aan doen. Een hele opgave als je je bedenkt dat ik het liefst leef op bitterballen, wijn en sigaretten.”

Wat is voor jou het allerbelangrijkste in het leven?
“Dat zijn de mensen om me heen. Ik prijs me gelukkig met de bijzondere, inspirerende en lieve mensen in mijn leven. En sinds kort mijn gezondheid. Daar heb ik eerder nooit bij stil gestaan, maar nu ik ‘ziek’ ben, realiseer ik me hoe belangrijk het is een gezond lijf te hebben.”

Sietske in drie woorden?
“De enige echte ;)”

sietske

Volg Sietske op Instagram en neem vooral ook een kijkje op Wiemooiwilzijn.nl voor meer eerlijke verhalen! (ook op Instagram!)