Interview: Meme Marte Fagiuoli is de nieuwe designer van Samsøe Samsøe

Wie zijn de vrouwen achter bekende, hedendaagse modemerken? Waar komen al die creatieve ideeën vandaan en hoe beland je in godsnaam op een zeer gewilde plek als deze? Naast het perfecte plaatje is er de realiteit dat je keihard moet werken voor een baan als deze. Meme Marte Fagiuoli, geboren in Italië, is de nieuwe designer van het Scandinavische modemerk Samsøe Samsøe. Ze studeerde mode in Milaan en Londen en kreeg daarna een felbegeerde baan bij Stine Goya. Waar ze voorheen ontwierp met de focus op creativiteit doet ze dat nu met de focus op inclusiviteit. Dit wil zeggen dat ze zich laat leiden door de mensen die haar designs gaan dragen.

Hoe zou je je persoonlijke stijl omschrijven?

“Getailleerd gemengd met sportkleding. Sexy gemengd met oversized. Sneakers of super hoge hakken. Ik hou ervan om plezier te hebben met mijn stijl, en bekijk het dag voor dag.”

Wat wil je een ander meegeven als ontwerpster?

“Mijn belangrijkste doel is om inclusieve en toegankelijke collecties te creëren, ontwerpen voor een verschillende persoonlijkheden en lichaamstypes. Ik wil individualiteit omarmen en een meer consistente en verheven benadering van het ontwerpproces brengen. Niet iedereen heeft hetzelfde lichaam en daar wil ik als designer specifieker voor gaan ontwerpen. Een perfecte pasvorm is ook een vorm van duurzame mode want als het goed is draag je de items langer en doe je minder miskopen.”

Wat zijn jouw passies?

“Pasta en Negroni! Samen met mijn partner heb ik een restaurant in Kopenhagen. Eten en de culinaire wereld zijn een groot deel van ons leven net als kunst en reizen. New York is een van de meest inspirerende steden!”

samsoe samsoe
Favoriete items van Meme Marte Fagiuoli

Mooiste items uit de huidige collectie?

“De bruine en de geruite pakken, De oversized donkerbruine pull-over, en de zijde groene en oranje gekantelde strepen bias gesneden zijdeachtige jurk.”

Lees ook: het interview met Rosanne en Valerie van OU.