Interieur: surrealistisch fotobehang voor een fantasierijke ruimte

Surrealisme is een kunstvorm waarbij visuele en tekstuele verbeeldingskracht worden losgemaakt van het verstand en de logica, waardoor het onderbewustzijn in staat is onthullende, suggestieve voorstellingen te scheppen. Het is een complexe maar absoluut géén saaie vorm van kunst. Surrealistische kunstwerken stimuleren de fantasie zodanig dat de kijker een eigen interpretatie van het kunstwerk opbouwt. Wil je je interieur opknappen op een buitengewone manier? Dan is surrealistisch fotobehang zo gek nog niet! Anders is het in elk geval.

Surrealisme betekent letterlijk boven realisme staan, wat een verademing is in een tijd als deze. Want de realiteit is dat we steeds meer tijd thuis doorbrengen, tussen vier muren. We reizen minder, prikkelen onze geest minder en hebben daar wel behoefte aan. Investeren in je interieur is dus zo gek nog niet. Een lippensofa of een verborgen kast, niks is wat het lijkt als je kies voor surrealisme in huis. Onverwachte objecten of een hele muur bekleden met surrealistisch behang. Why not? Surrealistisch behang verveelt nooit. Je kunt er uren naar staren en nóg nieuwe dingen ontdekken. Het zet je aan het denken. Je hoeft het niet te begrijpen om het te kunnen waarderen.

photowall

Surrealisme en het onderbewuste
Absurdistische taferelen, raadselachtige combinaties en vervreemding zijn niet gek wanneer je je verdiept in surrealisme. In het surrealisme worden droombeelden gebruikt om kunst te creëren. Er wordt gegraven in het onderbewuste om zo nieuwe ideeën tot leven te brengen. Sigmund Freud was met zijn methode van de psychoanalyse een belangrijke bron van inspiratie voor surrealisten. Freud verklaarde dat het denken, voelen en handelen van de mens grotendeels bepaald wordt door het onderbewuste. Tijdens de slaap zouden onderdrukte gevoelens en verdrongen ervaringen zichzelf prijsgeven in de vorm van dromen. Zo komt de innerlijke waarheid van een persoon naar boven. Surrealistische kunstenaars probeerden het bestaan van het onderbewuste zichtbaar te maken door de droomwereld te verbeelden. Dit zie je duidelijk terug in werken van bekende surrealistische kunstenaars zoals Salvador Dalí, René Magritte en Max Ernst. Ook een naam die we zeker niet mogen vergeten is Andre Breton. Breton was de patriarch van het surrealisme, de uitvinder van de stroming in feite.

photowall

Surrealistisch fotobehang

Het assortiment surrealistisch fotobehang van Photowall weerspiegelt het idee dat we allemaal dromen hebben gehad waarin we vlogen of vielen. Dit surrealistisch fotobehang is bijna magisch, het prikkelt de geest en laat een immense indruk achter! Surrealistisch behang past perfect in een eclectisch of modern interieur en geeft een driedimensionaal gevoel. Je kunt het zo gek niet bedenken of in het surrealisme is het mogelijk. Surrealistisch fotobehang is dan ook verkrijgbaar in verschillende thema’s die allemaal een gemeen goed hebben: het onderbewustzijn belichten. Give them Life bevat een vrouw die naast de kijker staat en wit draagt, met een zwerm vogels die uit haar hoofd komt. Dan is er een gigantisch mooi gebouw waar iemand de hond uitlaat naast plassen water.

photowall

Of een woestijn waar een steen in de ruimte zweeft met een raam en een boom. Je zou er kunnen wonen maar ook weer niet. En dan zijn er nog twee benen die uit het zand komen terwijl je rust je koffie zit te drinken op de bank. Wie verzint het? Ben jij op zoek naar een échte eyecatcher in huis, dan is surrealistisch fotobehang een aanwinst! Met slechts één muur (anders wordt het een beetje veel) ben je klaar en heb je echt iets bijzonders in huis. Of je nu de woonkamer, badkamer of keuken een upgrade wil geven, er is voor iedere ruimte een geschikt thema.  Wat denk je van een onderwaterwereld in de badkamer waar vissen en vogels door elkaar zwemmen? Of een heelal in de slaapkamer? Echt. Geloof ons. Er is zoveel te zien! Neem snel een kijkje op https://www.photowall.nl/fotobehang/kunst-design/surrealisme