Inspirerende man: Peter Beard

Hij gebruikt zelfgemaakte foto’s als doek en verfraait deze met excentrieke materialen zoals gedroogde bladeren, insecten, dagboek knipsels en zelfs met bloed van dieren. Zijn werk kent geen grenzen. In het verleden heeft hij zelfs wel eens z’n eigen bloed gebruikt – creepy! -. Maar dat doet hij nu niet meer. Het bloed dat hij nu gebruikt haalt hij bij restaurants en slagers. Of in Afrika, daar is het goed verkrijgbaar.

peter beard
Wie is deze man?
Peter Beard. Verzamelaar, fotograaf en schrijver van onder andere vele dagboeken.
Zijn werk is een mix van zeer uiteenlopende onderwerpen zoals bedreigde diersoorten, supermodellen, artiesten en politici. Maar hij laat immer een soort van ongetemde schoonheid zien.
peter
Feesten met Andy Warhol en Mick Jagger
Het is geen geheim dat Peter in de jaren ’70 een kleine legende was in de NYC downtown party scene met Andy Warhol en Mick Jagger. Hij leerde veel van deze grote artiesten en werd zelf ook geschilderd door Francis Bacon. Salvador Dali schilderde zelfs voor hem.

Uitgelichte modezaken: Christian Louboutin

in afrika
New York is zelfs te klein
Geinspireerd door zijn eerdere reizen in Afrika, vertrok hij naar Kenia om daar in Tsavo National Park te gaan werken. Hij fotografeerde en documenteerde de nalating van 35.000 olifanten en andere wilde dieren. Dit is dan ook meteen het onderwerp voor zijn eerste boek “The end of game”. Uiteindelijk voelt hij zich in Kenya net zoveel thuis als in New York.
boek
Dagboeken
Zijn obsessie voor dagboeken ontstond toen Beard and Lee Radziwill lovers waren. Lee Radziwill was een actrice en het zusje van Jacqueline Onassis (Jackie Kennedy). Jacky Kennedy, destijds first lady in Amerika, gaf aan hem een in leer gebonden dagboek, dat hij begon te vullen met eindeloos veel snoepwikkels, cocktail stirrers, gedroogde hagedissen en mysterieuze krantenkoppen. Hij documenteerde wat hij zag met foto’s en collages en publiceerde later unieke en schokkende boeken van deze werken. Als mode fotograaf voor Vogue neemt hij sterren als Verushka en Jean Shrimpton mee naar Afrika en brengt nieuwe, waarvan de meest opmerkelijke Iman, met hem mee terug naar New York.

Sharon stone poseert naakt voor de Harpers Bazaar!

Vandaag de dag heeft Beard zijn studio in New York. Het is een archief is met zijn ongepubliceerde werken en beeldmateriaal van Beard z’n leven, projecten, reizen en tentoonstellingen. De studio is voor iedereen toegankelijk. Maak wel eerst een afspraak en mail naar info@peterbeard.com.

kunst
camera