Hou je vast: de vreemdste dingen die vrouwen hebben gedaan voor een mooie huid

We hebben allemaal vreemde capriolen uitgehaald in de naam van een mooie huid. Tenminste, dat is wat je jezelf wijst maakt wanneer je je gezicht insmeert met yoghurt en honing. Of als je chocolade een week lang mijdt. Dan ga je er op z’n minst van uit dat je een mooie huid krijgt toch?

Wat blijkt, veel zelfverzinsels voor een mooie huid werken niet. Jammer dan maar in ieder geval creatief bedacht. Al twijfelen we of we er deze kuurtjes voor over zouden hebben.

Naaldjes en alcohol
Als puber heb je niet veel te besteden maar enorm veel puisten. Dure crèmes zijn niet aan jou besteed maar je wilt van die godverdomde pukkels af! Via via heb je ergens gehoord dat het zou helpen om de puisjes open te prikken met een naald en om daarna je gezicht te wassen met alcohol. Zo gezegd, zo gedaan. Met het goedkoopste naaisetje wat je maar kon vinden en pure alcohol ga je aan de slag. Het resultaat? Je huid blijft beschadigd en uitgedroogd achter.

De hormoonpil tegen acne
Raar maar waar: deze heftige pil helpt tegen pukkels. Wanneer je onzeker bent in de pubertijd neem je alle andere bijwerkingen voor lief, als die puisten maar wegblijven!

Ochtendurine voor een gladde huid
In ochtendurine zit het stofje ureum. Dit zou de huid vernieuwen… er zijn veel vrouwen die in een vlaag van urine berichten en verstandsverbijstering braaf elke ochtend urine op een watje pieste om dit vervolgens op hun gezicht te smeren. Lekker dan. Je kunt ureum namelijk ook gewoon bij de drogist krijgen en je ochtendplas bestaat voor het grootste deel uit afvalstoffen.

Jezelf in plastic folie wikkelen
Na het douchen jezelf insmeren met olie of lotion en jezelf met folie inwikkelen om je huid zachter te laten worden. Uh jah. Dit heeft niet hetzelfde effect als in de spa.

Je haar of huid met citroen insmeren
Citroen wordt vaak opgevoerd om pigment in je gezicht tegen te gaan of pukkeltjes uit te drogen. Maar doe het niet! Je beschadigt namelijk de zuurgraad van de huid.

Sperma op je gezicht smeren
Het is een trend geweest om sperma op je gezicht te smeren! Ehhh, ja. Dat is weer eens wat anders dan een dotje tandpasta of schijfjes komkommer.