Hotel Alert | La Paulowna Den Haag

Boutique hotels, op de redactie van Enfait zijn we groot fan. En al helemaal als ze in het oh oh zo gezellige Den Haag zijn gesetteld. In het Zeeheldenkwartier om precies te zijn. Zo’n stadsdeel waar de charme er vanaf spat dankzij knappe karakteristieke panden. In één van die Haagse prachtplaatjes vind je boutique hotel La Paulowna. Onthoud die naam voor als je eens wakker wil worden in een heerlijk hotelbed met knisperende dekens en versgemaakt (vegan) ontbijt. Hier logeren voelt aan als een mini-break.

La Paulowna: boutique hotel ten voeten uit

Als je ons vraagt om de definitie van een boutique hotel dan hoef je wat ons betreft alleen maar bij La Paulowna binnen te stappen. Wat zijn ze hier boutique proof en vooral megaleuk zeg! Hier is het echt even uittunen van je dagelijkse beslommeringen. Geen vijf ballen tegelijk hooghouden, hier sta jij in het middelpunt. En dat merk je al direct bij binnenkomst.

Hotel La Paulowna Den Haag

Bij La Paulowna ben je geen nummertje, maar kennen ze je bij naam. Eigenaresse Anuschka doet er met haar gastvrijheid, behulpzaamheid en enthousiasme alles aan het je naar de zin te maken. En naar je zin krijgen ga je het hier zeker. Want man man wat is dit een boutique hotel wat van top tot teen – wat zeg ik, tot in de kleinste detail – mooi is. Alsof een interieurstylist hier flink heeft huis gehouden. Niets is minder waar, alle credits mogen naar Anuschka en haar man Wim.

Hotelkamer La Paulowna Den Haag .   Badkamer hotel La Paulowna Den Haag

(Dag)dromen in Den Haag

Na een flinke renovatie van ruim acht maanden heeft La Paulowna zo’n vier jaar geleden haar kolossale deuren geopend. Verwacht geen hotelfabriek zoals er al zo veel in Den Haag te vinden zijn, maar een aantal stijlvolle suites die stuk voor stuk een andere look & feel hebben. Eerlijk is eerlijk, bij binnenkomst in de Emerald Suite kijk je je ogen uit. Smaragdgroene en gouden details, een stijlvolle zithoek, hoge ramen en plafonds met authentieke ornamenten. En dan nog de visgraatvloer en een droombadkamer. Als er een keuken in had gezeten, had je hier zo kunnen wonen. Met trots vertelde Anuschka over de palmbladeren op de muur die ze zelf hebben aangebracht. Lookin’ good! Moet er wel bij vertellen dat er aan zo’n plaatje natuurlijk wel een prijskaartje hangt, maar dan heb je ook wat. En af en toe jezelf in de watten leggen, moet – als het het financieel toelaat – kunnen.

    Hotel La Paulowna Den Haag     Hotel La Paulowna Den Haag

Let’s go vegan

Voordat je de stad in gaat, een film pakt of naar het theater in Scheveningen gaat, kan je aanschuiven in restaurant Hortus. Geen standaard hotelrestaurant, maar een knusse hotspot waar vegetarisch food de boventoon voert. Of beter gezegd vegetarisch met veel vegan opties. Laat je verrassen door de culinaire, creatieve uitspattingen van de chefkok. Gerechten die uitsluiten met natuurlijke ingrediënten worden samengesteld.

En dan het ontbijt. Na een overnachting in de hofstad is het hier wakey-wakey worden met een kakelvers ontbijt. Een homemade ontbijt gemaakt door Anuschka of Wim, net wie er die dag ‘dienst’ heeft. Ook hier geldt: of je nu vegetarisch, bourgondisch of vegan je dag wil kickstarten, hier kan veel. Van pancakes tot soja yoghurt, en van verse jus tot…laat je verrassen.

Genoeg lekkermakerij. Cherrypick La Paulowna in Den Haag voor je volgende weekendje weg. Sweet dreams!

La Paulowna
Anna Paulownaplein 3, Den Haag

Website | Instagram | Facebook