Hotel Alert | Conscious Hotel Westerpark Amsterdam

Vorig jaar had ik m’n ‘mini-staycation ontgroening.’ En dat smaakte naar meer. Een nieuwe traditie is dan ook geboren op m’n oudjaarsavond. Met de boyfriend en SUITSUIT stapte ik op de fiets richting…het Conscious Hotel Westerpark. Logeren op nog geen 20 minuten afstand van je eigen casa, maar wel het er-lekker-even-tussenuit-gevoel krijgen. Wat een fantastisch concept! 

Uittunen bij het Conscious Hotel Westerpark 

Midden in het Westerpark is één van de vier Amsterdamse vestigingen van het Conscious Hotel in een imposant monumentaal pand gevestigd: Conscious Hotel Westerpark***. Een sustainable hotelgroep dat haar familie sinds april 2018 heeft uitgebreid met deze ecovriendelijke, sfeervolle telg. Specs: 89 kamers tellend stadshotel én…100% gasloos! Ze draaien als eerste in NL volledig op windenergie. Scoren ze wat mij betreft karmapunten mee. En daar houdt de groene touch niet mee op. Waterbesparende douchekoppen, alle materialen in het hotel zijn gerecycled, tweedehands of gemaakt van duurzame materialen, en ze werken samen met de meest duurzame wasserij van ons land. Thumbs up guys!

Founders Marco Lemmers en Sam Cohen – ook bekend van o.a. Restaurant Moer en Sticky Fingers – doen al jaren hun best voor Moeder Natuur. Ze zijn er niet om je te beleren. Alles behalve. Het gaat hen er om dat je gewoon lekker kan genieten in één van de duurzame spots, en ondertussen (on)bewust wordt verleid. En dat is gebeurd!

Conscious Hotel Westerpark    Conscious Hotel Westerpark    Conscious Hotel Westerpark

Eco-sexy, big smiles

Verleiden dat kunnen ze bij het Conscious Hotel Westerpark. Ze weten het ecovriendelijke karakter zelfs sexy te maken. Neem bijvoorbeeld de kamers. Ze zijn knap. Schoon. Licht. Stijlvol. En hebben precies wat je nodig hebt. Niets te veel. Waar m’n hart normaal altijd een gelukssprongetje maakt van de kleine accessoires in de badkamer, hadden ze dat hier niet. Dat was een eye-opener voor mij. Want dûh hoé logisch voor een conscious stay. Ik wil niet weten hoe veel van die prulletjes we met z’n allen weggooien.

Bij het Conscious Hotel Westerpark blijven de versierpraktijken niet beperkt tot in de slaapkamer. Ze hebben ook een heel appetijtelijk roze Grab & Go mini-shop met allerlei biologische producten en eco-artikelen. En dan is daar nog de all-day spot Bar Kantoor. Ook daar draait het om het op een laagdrempelige manier kennismaken met duurzaamheid. 0% gas, 100% elektrisch, 100% biologisch.

Dik in orde dus! Wat je wel moet weten, is dat het alles behalve een standaard hotel is. En al zeker geen hotelfabriek – thank God. Waar je normaal ontvangen wordt bij de receptie, was het hier even zoeken. Geen receptie, wel een desk waar je zelf kan in- en uitchecken. Er lopen wel medewerkers rond die je bij kunnen springen, maar de persoonlijke noot zal over het algemeen net wat minder zijn dan je van een standaard hotel bent gewend.

Conscious Hotel Westerpark

Breakfast is callin’ 

Niets zo lekker als op je b’day morning wakker te worden in een unit van een Royal Dutch Auping bed met fris krakend dekbed, enkele zonnestralen die proberen binnen te dringen, en…een ontbijtbuffet. Dit elke dag op repeat graag. Eerlijk is eerlijk, als zoetekauw miste ik de zoetige opening van de dag met mini-taartjes of andere sweet stuff. Maar ook dit was vanuit de duurzame gedachte van het Conscious Hotel Westerpark. Logisch! Neemt niet weg dat we alsnog konden uitpakken met vers afgebakken croissants, biologische chocoladepasta, fruit, gegrilde groenten, verse sapjes, scrambled eggs…oke klaar ermee, voordat je buik spontaan om aandacht gaat vragen.

Doordat ze met haar voeten in het gras van het Westerpark ligt, ben je vanaf moment één totaal vergeten dat je je in het hectische Amsterdamse bevindt. Duurzaam overnachten in eigen stad, kan niet wachten tot m’n volgende staycation!

Boek je verblijf hier.

Conscious Hotel Westerpark
Haarlemmerweg 10
1014 BE Amsterdam