Hoe zorg je dat je je comfortabel voelt in je kleding?

Je kleding vormt natuurlijk een belangrijk onderdeel van je look! Daarom is het zo essentieel dat je je prettig en comfortabel voelt in de outfits die je draagt. Vind je het lastig om dit voor elkaar te krijgen en ben je op zoek naar tips om dit te verbeteren? We helpen je graag op weg.

Kies uit waar jij je goed in voelt

De belangrijkste tip luidt: kies uit waar jij je goed in voelt. Je kunt immers wel met de modetrends meegaan, maar als je je vervolgens onprettig voelt in de kleding, gaat het eigenlijk om een miskoop. Zoek daarom uit waarin jij je mooi voelt. Als je hier zelf niet uitkomt, kan bijvoorbeeld een stylist je helpen: hij of zij kan goed inschatten wat er bij je past. Probeer ook verschillende dingen uit. Zo kom je erachter wat je mooi staat. Of het nu om een flared jeans of een skinny jeans gaat, het mag er allemaal zijn. Als jij je goed voelt in je kleding, straal je dat ook uit!

Draag de juiste maat

Niet alleen de designs tellen mee, maar ook de pasvormen. Het is verstandig om kleding in de juiste maat te dragen. Zo hebben we wel eens de neiging om onze broeken te strak te kopen, zodat we er hopelijk over een tijdje in zullen passen. Mocht je dat doel niet halen, trek je die broek vervolgens nooit aan. Dat is zonde! Koop je kleding daarom liever op maat. Je hoeft het ook niet te groot te dragen: dat betekent immers weer dat je je aan het verstoppen bent. Zoek uit wat jouw maat is en draag je kleding in deze maat. Zorg er verder voor dat de kleding mooi aansluit. Denk aan je bikini: ook hier is het weer belangrijk om de perfecte maat te dragen, zodat de bikini niet te los en niet te strak zit.

Kleding die past bij de vorm van je lichaam

De manier waarop je eruit ziet in je kleding, heeft ook te maken met de vorm van je lichaam. Er zijn verschillende lichaamstypes, zoals zandloper, peer of appel. Per lichaamstype zijn er bepaalde kledingstukken die goed staan, of die je juist beter achterwege kunt laten. Het gaat er in het algemeen om om bepaalde delen van je lichaam te accentueren en om andere delen juist meer te camoufleren. Dat draagt bij aan je zelfvertrouwen in je outfits!

Kleding in de juiste stoffen en kleuren

Ook de stoffen en kleuren tellen mee. Zoek uit waar jij je fijn in voelt. Heb je bijvoorbeeld gauw last van zweetplekken onder je oksels? Dan is het dragen van grijs niet zo handig: je kunt beter voor bijvoorbeeld wit of zwart gaan. De materiaalsoorten van de kleding dragen hier ook aan bij. Zo zijn katoen en bamboe ademend: dat zit meestal comfortabeler dan bijvoorbeeld polyester. Let zeker op deze details bij de samenstelling van je garderobe!