Hoe ik mezelf herontdekte tijdens een maand Ibiza

Half april verbleef ik een maand op Ibiza. Een voor mij magisch eiland waar ik goed kan voelen en denken. Van die maand was ik twee weken zonder mijn zoontje. Dit zeg ik specifiek omdat het zonder hem weggaan nogal als een ding voelde. Zelf had ik er niet zo’n problemen mee, maar ik voelde vanuit mijn omgeving dat weggaan van je kind toch wel opmerkelijk is. Terwijl ik juist kies voor mezelf zodat ik beter voor mijn zoon kan zorgen: om iets weg te kunnen geven, moet je het immers wel hebben. Enfin, ik vertrok om mijn hoofd op te ruimen en leeg te maken.

En dat laatste was hard nodig. Na mijn verblijf op Bali (hier lees je daar meer over) kwam er een zelfontdekking op gang waar je u tegen zegt. Het regende geen mannen, maar inzichten. Alhoewel, het regende ook een beetje mannen want het afgelopen jaar verbrak ik, na bijna tien jaar, de relatie met mijn vriend, tevens de vader van mijn zoontje. Ook verscheen er een nieuwe liefde ten tonele, maar die woonde – om het makkelijk te maken – niet in Nederland. Geluk en verdriet wisselden elkaar af. Ik heb nog nooit zoveel gehuild en mij, op sommige momenten, ellendig gevoeld als afgelopen jaar. Tegelijkertijd was ik enorm dankbaar vanwege de nieuwe liefde, de oude liefde (jawel, conscious uncoupling bestaat echt) en mijn zoon: even een driedubbele hulde en een dikke vette hoera voor ons vieren, want wat hebben wij het goed gedaan!

Terug naar Ibiza. Daar was ik dus een maand. Gedurende twee weken kookte ik voor deelnemers aan een yoga-retreat en de overige twee weken voelden als een soort van vakantie. ‘Soort van’ omdat ik ook meewerkte aan de Pure Ibiza Guide, een website met adressen voor het ontdekken van de pure Ibiza-kant.

Door onder andere de dankbaarheid van de deelnemers aan het retreat herontdekte ik mijn zelfvertrouwen. Koken en kennis delen bleken toch echt mijn ding te zijn. En yes! Fijn dat ik daarmee andere mensen blij kan maken en inspireren. Door yoga, meditatie, wandelen, confrontaties, gesprekken en gewoon even niets doen kwam ik dichterbij mezelf en vond ik antwoorden op bepaalde levensvragen. Verdriet en boosheid kwamen boven en moesten verwerkt worden.

Na een maand stapte ik blij en opgelucht het vliegtuig in: ik was klaar om de verdere uitdagingen (o.a. de administratieve kant van een scheiding) aan te gaan.

Nu, twee maanden verder, is mijn leven aardig op de rit. Het heeft zo’n 25 jaar geduurd, maar deze Madame is verlost van het rottige altijd-maar-aan-staan-en-onrustig-zijn-gevoel. Alors un dance!
Een P.S. omdat ik iedereen zo’n ontspannen gevoel gun, ben ik Studio Food&Mood gestart: een plek waar je online inspiratie en tips kunt vinden om vanuit thuis het retreat gevoel te ervaren.

4 x power ladies die mij op Ibiza hielpen bij het vinden van de uitknop.

Foto via