Herfstdip? Niet met deze tips

 

Het is donker en koud als je opstaat. Je wordt minimaal een keer per dag compleet natgeregend en het is koud. En als je klaar bent met werken is het ook alweer donker – en koud. Had ik al gezegd dat het koud is? Gatver, herfst. Heb jij net als ik last van een herfstdip? Dan heb ik een paar briljante tips voor je.

1. Ga leuke dingen doen.
De kou en regen vragen natuurlijk niet om een gezellig dagje uit maar eerder thuis op de bank met een dekentje, kop chocomel en een nieuwe Netflix-serie. Toch is het handig om leuke dingen te plannen, hierdoor zorg je dat je toch echt uit die dip komt. Ga naar een spelletjes café, ga naar het museum (deze expositie is leuk) of ga lekker borrelen.

2. Licht
Licht tijdens deze donkere dagen is belangrijk. Je lichaam maakt dan cortisol aan. Dit is een hormoon die ons wakker houdt en ervoor zorgt dat we ons beter kunnen focussen. De hele dag in een donkere kamer in je bed liggen, versterkt die herfstdip alleen maar. Ga er op uit, zorg er voor dat je tijdens het werk ’s middags een frisse neus ga halen. Alles om uit die dip te komen.

3. Shop till you drop

Ik begrijp dat je niet staat te springen om naar buiten te gaan om te shoppen. Maar gelukkig hoeft dat ook niet. Met een paar drukken op de knop, scoor je gewoon thuis, terwijl je op de bank zit een gehele nieuwe herfst garderobe. Je weet wat dit betekent he? Die nieuwe outfits moeten natuurlijk wel geshowd worden! Geen inspiratie? Een pak mag niet ontbreken en Annemarie vertelt je precies hoe je dat nu het beste kunt dragen >

4. Boek een ticket naar de zon

Ben je echt niet naar buiten te krijgen vanwege de kou en natte dagen? Boek dan gewoon een ticket richting de zon. Ook al ga je maar een weekendje ergens flaneren aan de Italiaanse kust. De zon zal je een flinke opkikker krijgen en ervoor zorgen dat je de herfst gemakkelijk aan kunt.