Heb jij een Kreeft aan de haak geslagen? TRUE LOVE!

Kreeften zijn geboren tussen 21 juni en 22 juli. Het zijn huiselijke types, knus, zorgzaam en intiem. Ik kan het weten: mijn vriend is ’n kreeft. En dat is top! Behalve het feit dat er na ’n jaar samenwonen nog steeds een foeilelijke vaas in huis staat, maar Kreeften houden nu eenmaal van een ietwat aparte inrichting. Ze lopen niet met de meute mee maar zijn wel meevoelend én creatief. De rest van het huis ziet er dus piekfijn uit! Net als onze toekomst want:

Je moet door ze heen prikken
In eerste instantie lijkt de Kreeft arrogant, weinig emotioneel, betweterig en kneiterhard. Onder dit schild schuilt een mysterieuze persoonlijkheid met veel diepgang.

Geduld is een schone zaak
Denk maar niet dat je een Kreeft makkelijk aan de haak slaat, daarvoor heb je – veel! – geduld nodig. Het duurt namelijk even voordat de Kreeft verliefd wordt en zich emotioneel kan binden.

Ze zijn namelijk bang voor afwijzing
Het zijn draaikonten, de ene keer komen ze op je af, de andere keer gaan ze weer bij je weg. Zolang jij jezelf niet bloot geeft en gevoelens voor jezelf houdt, blijft de Kreeft op afstand. Ze kunnen je niet pijlen, en afgewezen worden is hun grootste angst.

Als ze zich eenmaal vastklampen laten ze nooit meer los
Loslaten is iets waar kreeften moeite mee heeft. Als ze ergens voor gaan, gaan ze er HE-LE-MAAL voor. Dus als ze voor je kiezen, laten ze je nooit meer gaan… ’t Is maar dat je het weet.

En je hebt een schouder om op te huilen
In moeilijke tijden kun je altijd bij ze terecht, ze zijn goed in luisteren en kunnen zich nog beter inleven. Het is je maatje, ze zijn er voor je en je kunt urenlang met ze praten. Over het leven. Over gevoelens en over jezelf.

Lees ook: 15 tekenen dat jij een echte weegschaal bent.

Het zijn zorgzame types
De belangrijkste levenstaak van een Kreeft is: zorgen voor zijn of haar liefje. Het gezin en familie staan áltijd op nummer een.

En knuffelige types
Het liefst slapen ze verstrengeld in elkaar, lopen de hele dag arm in arm en knuffelen. Ze knuffelen je helemaal fijn.

Sommige Kreeften zijn zwak vlees…
Ze zijn makkelijk te manipuleren, laten snel over zich heen lopen en cijferen zichzelf té vaak weg. Heus: ze moeten oppassen dat ze zich niet laten meeslepen door verleidelijke types die het slecht met ze voor hebben. Maar zelfs al gaan ze vreemd, de liefde van je leven zal een kreeft nóóit verlaten.

Verliezen? No-way!
Ze streven naar perfectie in alles wat ze doen, werken hard en zijn mega ambitieus. Alles om maar niet te verliezen, want daar zijn ze bang voor.

Een minderwaardigheidscomplex is niet ongewoon
Ze vinden zichzelf nooit goed genoeg.

Ze vragen constant om bevestiging
En willen áltijd weten of ze het ‘goed’ doen. In de liefde of op het werk. Kreeften kunnen iedere dag vragen: “Blijf je de rest van je leven bij mij?” Heel schattig eigenlijk.

Ze onthouden ALLES!
Iedere scheet blijft hangen. Ruzies, lieve dingen die je zegt en dromen die je uitspreekt. Kreeften hebben moeite met loslaten en weten precies, wat je zei, wanneer je het zei en hoe je het zei. Zelfs de schoenen die je op de eerste date droeg, zitten in zijn of haar geheugen gegrift.

Trends voorspellen? Appeltje-eitje
Omdat ze intuïtief én creatief zijn, kunnen ze in de toekomst kijken. Trends voorspellen gaat ze makkelijk af, en hierdoor kunnen ze perfect met geld omgaan en weten precies waar ze het in moeten investeren.

Het zijn rommelkonten
Ze laten alles slingeren en houden niet van opruimen. Als je met een Kreeft samenwoont kun je er vanuit gaan dat jij achter hun kont aanloopt. Sok hier, bord daar, ze hebben niet door dat ze langzaamaan heel het huis volbouwen met troepjes.

Ze ‘moeten’ niks
Sterker nog: Kreeften hebben een hekel aan moeten. Zodra het woord ‘moet’ over jouw lippen rolt, krijg je bij een Kreeft niks meer voor elkaar. Dus als ze weer eens wat laten slingeren kun je maar beter niet zeggen dat ze het op MOETEN ruimen.

En Kreeften kunnen me toch een partijtje chagrijning zijn
Vooral ’s ochtends, dan kun je ze maar beter niks vragen. Het gaat goed zolang je ze maar geen commentaar geeft…

Het zijn gevoelige types
Kreeften zijn liefhebbende en loyale wezens, maar o-zo-gevoelig. Ze hebben een kwetsbaar hart en daar moet je voorzichtig mee omgaan. Het enige wat ze vragen is begrip en oprechtheid.

Last but not least: passie
In alles wat Kreeften doen zijn ze enorm gepassioneerd. Het zijn dromers en het enige wat jij kunt doen is met ze meedromen. Ze leven intens en stoppen overal hun hart en ziel in.

Stijl van de Kreeft:
Kleding moet lekker zitten, zeker als ze in huis aanrommelen willen ze een comfortabele outfit aan. Kreeften zijn niet materialistisch en kiezen graag voor kwalitatieve kleding gemaakt van fijne stoffen zoals wol, linnen, zijde of katoen. De beste kleuren zijn: wit, grijs en lichtblauw. Het zijn klassieke types die niet per se hoog van de toren blazen met hun looks.
stijl kreeft
T-Shirt, €62 Ganni
Tuinbroek, €79,95 Dr. Denim via Stylight
Witte sneaker, €169,95 Nubikk

Lees ook: Eenmaal vastgeklampt aan een schorpioen? LUCKY YOU!