Haal deze dingen direct uit je badkamer!

Wij verlangen vaak naar een badkamer, ingericht als onze favoriete spa. Want deze heerlijke kamer is namelijk meer dan alleen een douchehok, als het even kan. Hier tutten we ons op voor een avondje uit en bewaren we al onze lekkere geurtjes. Maar is dit eigenlijk wel zo slim?

Mijn ideale huis heeft niet alleen een  giga inloopkast, maar ook een inloopdouche. Zo’n heerlijk grote douche waar je ultieme spa sessies kunt houden met vriendinnen en heerlijk kunt tutten als het date night is. Al is het gevaar van een grote badkamer, dat je hier ook veel meer gaat bewaren. Maar kan je eigenlijk wel alles bewaren in je badkamer?

Het antwoord is nee; dat kan niet. Sommige producten raken namelijk beschadigd door het vocht en de hitte. Benieuwd welke producten je beter buiten de badkamer kunt bewaren? Je leest het hier:

Zeep
Hoe leuk ze er soms ook uitzien, ze zijn niet erg handig wanneer je je badkamer schoon en fris wilt houden. Zeepjes laten namelijk lelijke en viezige sporen na. Dus tenzij je zin hebt om elke dag je zeepbakje schoon te maken, kan je beter vloeibare zeep gebruiken.

Medicijnen
Het lijkt een veilige plek om je medicijnen op te bergen, maar dit is eigenlijk de laatste plek waar je je wondermiddeltjes zou moeten bewaren. De meeste medicijnen zijn namelijk niet bestand tegen de stoom die soms blijft hangen in de badkamer en dus werken ze minder goed.

Sieraden
Je kostbare juweeltjes kun je het beste op een droge en koele plek bewaren. Door vochtige ruimtes raken je sieraden beschadigd en gaan ze sneller kapot. Zonde!

Make-up
Onze schminkdoos houden we vaak in de buurt van onze badkamer. Lekker na het douchen tutten voor de spiegel. Toch kan je beter je make-up set bewaren op kamer temperatuur. Door het vocht in de kamer en de warmte kan je make-up veranderen en dat is niet erg handig als je het daarna op je gezicht gaat smeren…

Parfum
Het zelfde geldt voor je parfum. Door de hitte en het vocht in je badkamer, vervliegt de geur van je parfum veel sneller. Zonde!

Elektrische Apparaten 
Nu is het plaatsen van elektrische apparaten in vochtige ruimtes natuurlijk überhaupt niet zo slim. Het beschadigt de apparaten en kan voor kortsluiting zorgen. Dus mocht je opzoek zijn naar een lekker muziekje tijdens het douchen, zorg dan voor een waterdichte radio.

Handdoeken & Beddengoed
Het lijkt de meest logische locatie voor al je linnen, maar niets is minder waar. Vochtige ruimtes zijn namelijk een waar walhalla voor schimmels en andere vieze beestjes. Het is dus beter om je handdoeken en beddengoed op een droge plek te bewaren.

Boeken
Is het je ooit opgevallen dat boeken in de badkamer altijd zo viezig en krom worden? Dat komt dus door de vochtigheid in de lucht. Als je de boeken in de badkamer echt zou willen bewaren (en lezen), ook als je ze niet gebruikt voor je nummer twee, dan kan je ze beter buiten je badkamer plaatsen.

Nagellak
Warmte is echt funest voor je nagellak. Sterker nog; om te voorkomen dat je nagellak gaat klonten, kan je ze het beste in de koelkast plaatsen.

Extra Scheermesjes
Het is zonde om extra scheermesjes in je badkamer te bewaren. Door de vochtige lucht worden de mesjes namelijk sneller bot.