Goodmorning Vietnam! De leukste hotspots in Hanoi!

Goodmorning Vietnam! Na mijn dagen van Zen in Luang Prabang, bereid ik me mentaal voor op de drukte van Hanoi, voor zover mogelijk. Na een relaxte vlucht, die letterlijk voorbij is gevlogen, rijd ik met een taxi het bruisende, drukke hart van de stad in. Brommers komen uit alle mogelijke richtingen op ons afgevlogen en al snel heb ik door dat verkeersregels hier niet echt bestaan: rechts inhalen, vrolijk doorrijden bij rood licht en een ‘beetje’ bumperkleven is geen enkel probleem. Maar wel even beleefd toeteren om te laten weten dat je er aan komt, dat dan weer wel. Iedereen toetert naar elkaar uit beleefdheid. Een soort van: ‘sorry, ik negeer alle regels en misschien ben je zo dood, maar je weet in ieder geval dat ik eraan kom.’ Zoiets.

hanoi

Mijn eerste indruk van Hanoi is een enorme drukte van verkeer en mensen. Een totaal andere ervaring dan mijn meditatieve fietstochten in de rustige straten van Luang Prabang! Op dat moment weet ik nog niet dat ik me enorm thuis ga voelen in deze chaos.

Hotel orient

Mijn hotel, het Essence D’Orient Hotel & Spa, is een oase van rust in het bruisende hart van de oude stad. Wat een fijne kamer! Voor ongeveer 34 euro heb je een sjieke kamer op 5 sterren niveau, inclusief een fantastisch, uitgebreid ontbijt! Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een Vietnamees ontbijt met Pho, de traditionele noedelsoep, en dumplings. Er is teveel lekkers om uit te kiezen! Gelukkig verblijf ik hier vier nachten! De eerste dagen slaap ik op de 5e etage en de laatste nacht op de 3e etage in een Junior Suite. Persoonlijk vond ik de 5e etage fijner! Je hebt er minder last van geluid en mijn bed was beter.

♥ Wat te zien:
Het Mausoleum van Ho Chi Minh. Wat een bijzondere ervaring. Er hangt een streng communistische sfeer op deze plek. Voor het het bezoek moeten we al onze spullen inleveren, we moeten onze handen uit de zakken laten en er wordt niet gelachen. Terwijl we luisteren naar communistische muziek, lopen we twee aan twee, als gedrilde militairen, richting Het Mausoleum. Op dit soort humorloze momenten, waarop het het meest ongepast is, ben ik altijd bang om de slappe lach te krijgen. Wanneer ik, per ongeluk, een stap op het trottoir zet, wordt ik teruggefloten door een agressieve militair van een meter vijfenvijftig met een giga geweer en een indrukwekkend boosaardige frons op zijn voorhoofd…Oeps. Het Mausoleum is een bedevaartsoord voor veel Vietnamezen en je voelt hoe beladen de plek is. Alleen daarom al is het een bezoek waard.

ho chi minh

Het Museum of Fine Arts is een goed museum om wat meer te weten te komen over de geschiedenis en kunst van Vietnam. Je vindt hier veel archeologische opgravingen en prachtige beelden uit vervlogen tijden.

hanoi city

Het Womens Museum is een inspirerend museum waar je veel leert over de achtergronden van vrouwen uit verschillende stammen in Vietnam en hun oeroude gewoontes en gebruiken. Je loopt er in een uurtje, met een gratis audiotour, doorheen.

De Temple of Literature is een enorme toeristische trekpleister in Hanoi, dus ga vroeg op de dag, ‘Goodmorning Vietnam’, voordat de busladingen Chinezen arriveren. De tempel is gebouwd in 1070 en is van 1076 tot 1779 een universiteit geweest. Het was de eerste universiteit van Vietnam en vele vooraanstaande Vietnamezen studeerden hier, waaronder de prinses.

Lees ook: Lieke neemt je mee naar Luang Prabang.

Loop langs het mooie Hoan Kiem Lake naar de straten ten zuiden hiervan en ga lekker shoppen. Iedere winkelstraat heeft een specialisme in Hanoi. Zo is er een koffiestraat, een zeepstraat en is er een straat waar alle elektronica wordt verkocht. In het gebied ten zuiden van het meer, vind je ook de grote warenhuizen.

♥ Waar te eten:
Doe een Street Food Tour! Super leuk! Je eet bij fantastische tentjes, waar je anders lichtelijk wantrouwend naar het ondefinieerbare vlees had gekeken en de gidsen zijn heel erg goed. Ik heb een super gezellige avond gehad, heerlijk gegeten en veel leuke nieuwe mensen ontmoet.

vietnamese kitchen

Voor meer tips, cocktails & hotspots in Hanoi, ga naar www.littlewanderbook.com!
Je kunt Little Wanderbook ook volgen op Instagram & Facebook!

Lees ook: de favoriete hostels van Lieke in Australie.