Glutenvrije travel tips: Ontbijten op Bali

Iedereen die geen gluten eet, weet hoe lastig dit kan zijn op vakantie. Voornamelijk ontbijten is altijd lastig. Om jullie een hoop zorgen en zoektochten te besparen, heb ik een aantal glutenvrije tips op een rijtje gezet. Deze keer zijn we in: Bali!

Bali is gelukkig een van de plekken op aarde waar ze glutenvrij eten wel begrijpen. Steeds meer tentjes spelen in op de opkomende hype en dat is voor ons alleen maar goed nieuws! Bijna elk restaurant heeft een aparte glutenvrij kaart of heeft opties aangeven op het menu. Toch zijn er een aantal favorietjes:

Made’s Banana Flour > Vers brood!

Wat ik het meeste mis op reis, is goed glutenvrij brood. Gelukkig heb ik jou deze zoektocht bespaart. Made’s Banana Flour is the place to be! Meneer Made staat zelf altijd in de winkel en is qua persoonlijkheid alleen al de moeite waard om een bezoekje aan te brengen. De winkel is klein, maar heeft alles in huis wat je glutenvrije hartje maar kan bedenken. Van heerlijke brood, tot aan brownies. JAM! Alles wat in de winkel wordt verkocht is gemaakt op basis van bananendeeg en bevat 0% gluten.
Een bezoekje brengen aan Made’s Banana Flour? De bakkerij zit in Canggu, op weg naar Old Man’s.

IMG_2072

The Shady Shack > Alles eigenlijk

The Shady Shack is toch zeker wel een van de gezelligste ontbijtspots van Canggu. Je kijkt uit op de rijstvelden in gezellige, knusse hoekjes. Daarnaast hebben ze ook echt een heerlijke kaart met veel vegan, gluten- en lactosevrije opties. Je kunt trouwens bijna alles op de kaart meenemen, dus ook handig als je wellicht je lunch to go alvast zou willen inpakken. Must try: De smoothie bowl. Jammie!

Cafe Organic/ Garden Gangsters > Beste GF pancakes 

Mocht je in Seminyak verblijven, dan moet je zeker een bezoekje brengen aan Cafe Organic. Met diverse vegan en glutenvrije opties, kan je rustig je dag beginnen. Must try: de glutenvrije blueberry pancakes!

IMG_1962

Bali Buda >> Medicijn voor je lichaam en geest

Bali Buda heeft vier verschillende locaties op Bali. Een van de bekendste is toch wel hun vestiging op Ubud. Ze hebben een cafe waar je voor ontbijt, lunch en diner terecht kunt met genoeg gluten vrije opties. Maar ze hebben ook een bakker, waar bij alle producten duidelijk staat aangegeven wat er in zit. Dit is behoorlijk zeldzaam op Bali en dus super handig als je allergie gevoelig bent.

Nikki near and far

Foto: Nikkinearandfar.com

Genoeg opties dus! Laat je vooral niet weerhouden om Bali te bezoeken als je allergisch bent voor diverse ingrediënten. Waar je wel altijd op moet letten, is dat de bevolking soms niet altijd goed weet wat er precies in hun eten zit. Daarom is het raadzaam om het meeste brood e.d. te vermijden, tenzij je bij een van deze tentjes gaat eten. Een smoothie bowl zonder granola is namelijk nog steeds heel erg lekker 🙂

Meer glutenvrije Bali tips? Deel ze hieronder!

Lees ook: Enfait test de beste spa van Bali