Dit gen verklaart waarom jij zo van reizen houdt

Hoe komt het dat de een het liefst het hele jaar door op pad is terwijl de ander na een weekje vakantie blij is om weer huiswaarts te keren? Volgens onderzoekers zit de drang om te reizen in jouw genen! Zie je. Je kunt er niks aan doen dat je onrustig bent als de volgende reis nog niet geboekt is.

Het ‘wanderlust’ gen wordt ook wel DRD4-7R genoem en komt maar bij 20% van de bevolking voor. Degene die over dit gen bezitten, zijn volgens onderzoeker minder gevoelig voor dopamine. De neurotransmitter die voor geluk zorgt en bijvoorbeeld vrijkomt bij seks, het eten van chocola of koffie om maar wat te noemen. Als dit hormoon minder snel impact heeft, zoek je sneller naar nieuwe uitdagingen. Dit verklaart waarom mensen met het reisgen nieuwsgieriger en rustelozer zijn. Ze nemen meer risico’s, staan altijd open voor avontuur en zijn reislustig.

Stelletje creatieve wereldbewonderaars
Het reisgen stamt af van onze verre voorouders. Waren die veel onderweg? Dan heb jij ook constant de kriebels. En dat is niet alles, de dragers van het gen beschikken ook over fijne eigenschappen zoals creativiteit, vindingrijkheid en ze zijn baanbrekend. Steek die maar in je knapzak als je de volgende keer op pad gaat!