Fruits de mer in een monument bij The Seafood Bar

The Seafood Bar heeft een nieuwe vestiging, niet ver bij de zaak op het Spui vandaan, maar deze plek konden ze niet laten schieten. Fruit de mer eet je nu namelijk in de Amsterdamse Beurs van Berlage. Een monumentaal en indrukwekkend pand waar je niet uitgekeken raakt.

De plek is centraal gelegen en ademt een rijke geschiedenis uit.

The Seafood Bar in de Amsterdamse Beurs

The Seafood Bar is in 2012 opgericht door de familie – what’s in a name – Visscher. Vandaag de dag is The Seafood Bar te vinden op de Van Baerlestraat, de Ferdinand Bolstraat en het Spui in Amsterdam, het Stationsplein in Utrecht en Dean Street in Londen.

Familie De Visscher is altijd op zoek naar bijzondere locaties als ze op zoek zijn naar een nieuw pand voor hun restaurant. En de Beurs van Berlage is wel heel uniek. De Beurs van Berlage is ontworpen door architect en stedenbouwkundige Hendrik Petrus Berlage en werd in 1903 opgeleverd. Maxima en Willem-Alexander zijn er getrouwd en nu heeft The Seafood Bar het pand wederom een flinke portie liefde gegeven. Na een grondige opknapbeurt, waarbij authentieke en historische details goed bewaard zijn gebleven, eet je er nu oesters en kreeftensoep.

Je zit front row bij de grote ramen die uitzicht bieden op alle reuring in de stad.

Vis moet zwemmen

The Seafood Bar is hét restaurant voor Visliefhebbers die zich er tegoed kunnen doen aan  de beste kwaliteit vis en schaal- en schelpdieren. Denk aan vongole in witte wijn, fish and chips, kreeften, royale fruits de mer en verse oesters. En vis moet zwemmen, daarom worden er ook bijzonder lekkere bubbels en wijnen geschonken.

amsterdam seafood

Het Damrak krijgt een upgrade

Het pand lijkt misschien onbetaalbaar, maar dat valt volgens Pepijn, mede-eigenaar van The Seafood Bar wel mee.  “Het Damrak is een van de imposantste straten van Amsterdam, met ongekende architectuur, maar de straat heeft ook behoefte aan meer kwaliteit. We sparen kosten noch moeite om er een prachtige zaak van te maken die Berlage-waardig is. Samen met de Beurs, de Bijenkorf en de nieuwe Diorwinkel is wat ons betreft de toon gezet.”