De Freesia staat voor onvoorwaardelijke liefde en is dé bloem van februari

Het komt nóóit voor dat ik geen bloemen in huis heb. Meestal kies ik voor witte lelies, magnolia’s, tulpen of een wild veldboeket maar ik wilde eens wat anders. En omdat ik dit jaar bloemenmeisje ben voor ‘Mooiwatbloemendoen’ heb ik gekozen voor de Freesia.

Deze bloem staat voor onvoorwaardelijke liefde. Ook voor pure, echte liefde en onschuld. Volgens ‘Mooiwatbloemendoen’ is deze bloem er een die perfect bij mij past! Dat klopt ook wel want mijn motto is: ‘als je de liefde hebt, dan heb je alles’. De Freesia is er in de kleuren wit, geel, oranje, rood, blauw, roze en paars. Soms vind je zelfs een twee of meerkleurige variant! De bloem geurt lekker waardoor het extra aantrekkelijk is om een bos in huis te halen. In februari is het natuurlijk ook nog eens valentijnsdag maar het liefst vier ik iedere dag de liefde dus ook way before that day heb ik de Freesia al in huis!

Freesia

Symboliek
Zoals ik al zei staat de Freesia symbool voor onvoorwaardelijke liefde, traditioneel geef je de liefde van je leven witte Freesia’s na zeven jaar huwelijk. Dit herinnert jullie aan pure, echte liefde. De bloem symboliseert onschuld.

Freesiabloemvandemaand

Zo combineer je de Freesia
Omdat de Freesia in verschillende kleuren verkrijgbaar is, laat de bloem zich makkelijk combineren in wilde boeketten. Je kunt de bloem goed variëren met witte dille (ammi majus), iris, Asclepia en Statice.

Tip: Zet Freesia’s niet naast de fruitschaal, op de tocht of in de felle zon.

Wil je meer over de Freesia weten? Kijk dan snel op Mooiwatbloemen doen!