Wat? Je haar föhnen is toch beter dan je haar aan de lucht laten drogen

Wat een deceptie! Al jaren laten wij onze haren op een natuurlijke manier drogen, blijkt de föhn opeens toch minder schadelijk voor je haren te zijn. Wat goed voor je is, blijkt zo ongrijpbaar als kunst. Volgens Dr. Tim Moore, hoofd technologie bij GHD Hair Straighteners is het stukken minder schadelijk om je haar met een föhn te drogen. Mits je het goed doet.

Dit komt omdat je haar langer nodig heeft om droog te worden als je de föhn buiten beschouwing laat. Nat haar is kwetsbaarder en raakt eerder beschadigd. Je loopt dus langer met kwetsbaar haar rond en wie wil dat? Geen mens! Volg daarom de volgende routine om jouw haar droog te krijgen:

1. Handdoekdroog haar
Als je onder de douche uitstapt, is je haar kletsnat. Zorg er daarom eerst voor dat je je haar handdoekdroog maakt door het vocht eruit te knijpen. Wrijf niet te hard, hierdoor krijg je pluizig haar. Je kunt je handdoek best even om je haar wikkelen. Smeer je je ondertussen in met bodylotion en daarna is je haar al handdoekdroog!

2. Borstel nóóit nat haar
Dit is killing. De borstel zorgt ervoor dat nat haar breekt, doe dit dus niet. Als het écht niet anders kan, gebruik dan een gladmakende crème of lotion.

3. Standje koud
Als je gaat föhnen, doe dit dan niet op de heetste stand. De hitte zorgt direct voor droger en beschadigd haar. Sneller is in dit geval zeker niet beter, zeker niet als je haar nog nat is.

4. Begin met stylen als het haar droog is
Probeer nooit natte haren in model te brengen, dit is slecht voor je haar. Zoals we al zeiden beschadigd de hitte de kwetsbare natte haren. Begin dus pas met een warme föhn, steil of krultang als je haar helemaal droog is. En zet je apparaat zelfs dan niet op het heetste standje… dit is niet nodig en heeft alleen maar negatieve gevolgen zoals droger, verbrandt, verkleurt en slapper haar.