Dit zijn ze! Fijne nieuwe restaurants in Amsterdam

Op zoek naar een restaurant in de categorie: alleen de beste? Met oog voor schoonheid en een sublieme smaak, cureren wij de beste nieuwe restaurants in Amsterdam. Van Noord tot zuid, klassiek tot modern. Dit zijn wat ons betreft de meest stijlvolle, lekkerste en fijne restaurants in Amsterdam.

Met een klein of groot budget, voor een casual hapje eten of een sjiek diner, in dit lijstje staat voor iedereen wat tussen!

De nieuwe restaurants in Amsterdam

Troef

We hebben er nog niet gegeten (doen we wel graag!), maar Troef schijnt zeer zeker de moeite waard te zijn. Niet zo gek als voormalig 212* chef Raymond Plat achter het concept zit. Snap je? Samen met drie mede-eigenaren worden alle troefjes uit de kast getrokken om de lekkerste gerechten op tafel te toveren.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door TROEF (@troef.amsterdam)

 

Troef, Schollenbrugstraat 8, 1091 EX Amsterdam

Nela

Restaurant Nela op de Zuidas in Amsterdam is niet helemaal nieuw, maar zo voelt het nog wel. In een internationaal uitziend gebouw, The Valley, hebben internationaal gerenommeerde chefs Hari Shetty en Ori Geller een subliem restaurantconcept neergezet. High-end en onnederlands. De shared dining gerechten worden op een open vuur bereid met enkel de puurste ingrediënten. De vibe is modern, werelds en classy.

Nela, Beethovenstraat 515, Amsterdam

Marcella

Buurtcafé Marcella is niet nieuw, maar is wél in een nieuw jasje gestoken. Een knap jasje om precies te zijn. Dit maakt het wat ons betreft een nieuwe hotspot om te lunchen of uitgebreid te borrelen met ouderwets lekkere happen. Reserveren is niet nodig.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Café Marcella (@cafemarcella)

 

Marcella, Amstelveld 21, 1017 JD Amsterdam

La Nostra Gigi

Alleen al voor het weelderige, eclectische interieur moet je bij La Nostra Gigi zijn. Een nieuw Italiaans shared dining concept in de Amsterdamse Pijp. De zaak is rijkelijk gedecoreerd met veren, fluweel, panterprintjes, spiegels en kroonluchters. Ook de kaart is goed gevuld met verschillende tongstrelende gerechten om te delen. Van oesters tot pasta met truffel. Je komt sowieso niks tekort!

La Nostra Gigi, Marie Heinekenplein 5, Amsterdam

Next

In Amsterdam Noord schieten de nieuwe restaurants als paddenstoelen uit de grond. Een van deze nieuwe zaken is NEXT en dat is niet zomaar een nieuwe tent. In een groot pand waan je je in een kosmopolitische stad. Dat, in combinatie met een internationale kaart en next level cocktails, is het hier gewoon goed toeven.

Next, NDSM-Kade 2, Amsterdam

Gitane

De Griekse Angelo Kremmydas deed ervaring op bij bekende zaken als Maris Piper en Baut en heeft nu een eigen zaak in Oud-West. Met invloeden van rondom de Middellandse Zee en een uitgebreide wijnkaart is het hier vanaf juni 2023 goed toeven.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Gitane (@gitane_amsterdam)

Gitane, Jan Pieter Heijestraat 146, Amsterdam

Bar Bellini

Bij deze Italiaanse restobar aan sfeer geen gebrek! Bar Bellini doet zijn naam eer aan en serveert Bellini cocktails als aperitief. Dit is een Italiaanse cocktail van prosecco en perzikpuree die geboren werd in Venetië. Lekker? Dat zeker! Gezellig: aan de bar is het genieten! Het eten? Smullen! Op de kaart focaccia, ravioli of tagliata di manzo om maar wat te noemen.

Bar Bellini, Ferdinant Bolstraat 17 – 19, Amsterdam

Mis jij nog een parel in dit lijstje nieuwe restaurants in Amsterdam? Laat het ons weten via contact@enfait.nl