Ferilli’s at The College Amsterdam

Zin om een authentiek Italiaans vorkje op stand te prikken? Dan zit je bij Ferilli’s goed. Alweer een tijdje kun je hier neerstrijken voor 1. het beste terras 2. een elegante sfeer 3. Italiaans eten op niveau! Carlo Ferilli, de Amsterdams Horeca man naar wie dit restaurant vernoemd is, weet wat hij doet en daarom is het geen wonder dat Ferilli’s zo succesvol is. Speciaal voor zijn restaurant liet hij sterren chef Donatella Zampoli uit Italië overvliegen om zo alleen maar het beste van het beste te serveren.
ferrili's
Dat serveren gebeurt uiterst vriendelijk en de wijnen smaken naar meer. Hier geen prutswerk maar je wordt in de watten gelegd. De meeste gerechten op de kaart vinden hun oorsprong in Sicilië. Weer een pluspunt. God o god… volgens mij hebben we een nieuwe lievelings. Dat krijg je als de Italiaanse gastvrijheid in Amsterdam is neergestreken. Het interieur ademt elegantie uit met zachte tinten, natuurlijke materialen, chique eenvoud en een jaren ’20 sfeer.
voorgerecht
Begin de avond met een bubbeltje en een paar happen om te delen. Daarna kun je nog een tweede gang kiezen maar wij kozen ervoor om het hoofdgerecht te delen waardoor we een beetje van twee gerechten konden proeven. Vooral de tagliata di manzo was GODDELIJK. Net als de smeuïge tiramisu die wegsmelt op je tong.

voorgerecht

Ferilli’s at The College, Roelof Hartstraat 1, 1071 VE, Amsterdam