Exfoliëren of scrubben, waar maak je je huid blijer mee?

Exfoliëren met (fruit)zuur of scrubben, weet jij waar je het meest shiny (baby)huidje van krijgt? Waar de focus voorheen voor m’n gevoel vooral lag op lekker met die scrubkorreltjes je huid schoonpoetsen van dode huidcellen, lijkt dat accent te verschuiven. En wel in de richting van exfoliëren. Aangezien je snoet je visitekaartje is, zit je vast te popelen om meer over deze onmisbare huidverzorgingsstap te weten te komen…correct me if I’m wrong. Kom maar door met die natuurlijke, gezonde ‘glow’! 

‘Glowing skin is always in’

En zo is het maar net, want wie wil dat nu niet dat mensen je er stralend uit vinden zien?! Dat soort credits heb je grotendeels te danken aan een gezonde huid. Een bekkie dat een heldere kleur heeft en van binnenuit glowtDat zit ‘m in je huidcellen die strak tegen elkaar en mooi plat liggen, en waar het licht optimaal door gereflecteerd kan worden. Hoe goed je dagelijkse schoonmaakroutine ook is, sommige dode huidcellen houden ervan om zich knus op te stapelen. Het gevolg: een huid die minder ‘vlak’ wordt, licht minder goed kan weerspiegelen en je huid er wat dof laat uitzien. Plus die dode huidschilfers kunnen je poriën verstoppen, waardoor de kans op puistjes toeneemt. Better safe than sorry. 

Exfoliëren of scrubben?

De battle om een lekker vers velletje te krijgen, is in volle gang. Maar tsja welke methode is het ‘best’ voor je? Scrubben is niet meer dan scrubkorreltjes over je huid te wrijven, waarna je je schoonspoelt met water. Lekker schoon gevoel, maar doe het het liefst wel met een milde scrub. Door dat geboen haal je namelijk niet alleen de bovenste laag met dode huidcellen weg, maar kan je ook delen van de laag eronder beschadigen. Wil je niet…En dan hebben we daar ‘exfoliëren’, mét (fruit)zuur, zonder gewrijf. Door het zuur stimuleer je dat de vuiligheid makkelijker loslaat. Dit zorgt ervoor dat je een gladder huidoppervlak krijgt, je je huid niet beschadigt en je dat frisse huidje (terug)krijgt. Oh en had ik je al verteld dat je huidstructuur door het stimuleren van collageenproductie verbetert, je je vochthuishouding een boost geeft, en eventuele pigmentvlekjes minder zichtbaar worden?

Bij mij heeft de exfoliant al een vast plekje op de wastafel verovert hoor, just sayin’!